Sakarya'daki Kauçuk Fabrikası Yangını Kontrol Altına Alındı

Sakarya Serdivan'da kauçuk fabrikasında çıkan yangın 4 saatte söndürüldü, soğutma çalışmaları tamamlandı.

21.10.2024-11:41 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-11:41) Sakarya'daki Kauçuk Fabrikası Yangını Kontrol Altına Alındı

Sakarya'da Kauçuk Fabrikasındaki Yangın Söndürüldü

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bulunan bir kauçuk fabrikasında, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, hızla büyüyerek fabrikayı tehdit eden alevler, komşu iş yerlerine sıçradı. Olayı öğrenen itfaiye ekipleri, derhal harekete geçerek yangına müdahale etti.

Ateşle Mücadele

Yangın ihbarı üzerine, 28 araç, 60 itfaiye personeli ve iş makineleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, büyük bir özveri ile yangını kontrol altına almak için çalıştılar. Yangına TOMA ve belediye araçları da eşlik ederek destek verdi.

Yangının Sonuçları

Yangın sonucu kauçuk fabrikası ve komşu 5 iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangının etkisiyle D-100 kara yolu Ankara istikametinde ulaşım, tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Soğutma Çalışmaları ve İncelemeler

Soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra, yetkililer yangının çıkış nedenini araştırmak üzere çalışma başlattı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundular.

Resmi Açıklamalar

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamada, saat 02:14'te yangın ihbarı alındığı belirtildi. "3 farklı kauçuk fabrikası ve çevresindeki bazı iş yerlerinde sirayeti olasılığına karşı 18 itfaiye aracı ve diğer destek araçlarımızla birlikte toplamda 28 araç ve 60 personelle hızlıca müdahale edilmiştir," denildi. Açıklamada, "Bu sayede yangının çevredeki sanayi bölgelerine sıçraması önlenmiş ve büyük bir felaketin eşiğinden dönülmüştür" ifadesine yer verildi.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kauçuk fabrikasında çıkan ve 5 iş yerine sıçrayan yangın...

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kauçuk fabrikasında çıkan ve 5 iş yerine sıçrayan yangın söndürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal