Sakala Çarpan Çorbası Nasıl Yapılır? Sakala Çarpan Çorbası

Yöresel lezzetler arasında ismi ile müsemma çorbalardan. Ev kesmesi erişte ile tadına tat katan çorbanın seveni çok. Yeşil mercimek ve eriştenin birlikteliği ile ortaya çıkan bu sıcacık lezzeti denemek isteyeceksiniz...

01.05.2019-12:56 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-12:27)

İsminin nereden geldiği merak konusu olan çorbasının hikayesi ise şöyle; Yalnız yaşayan bir dedeye komşusu bir tas sıcak çorba götürmüş. Çorbayı kaşıkla değil de tastan içen dedenin sakalına takılan erişteler yüzünden çorbanın adı sakala çarpan çorbası olarak bu günümüze kadar gelmiş.

MALZEMELER

- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 litre tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- ½ tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI

- Derin bir tencereye tereyağını alın ve minik küpler halinde doğradığınız ilave edip soteleyin.
- Soğanlar sotelendikten sonra domates salçası ve biber salçasını da ilave edip kavurun.
- Sonrasında yeşil mercimekleri tencereye koyup tavuk suyunu ilave edin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Yeşil mercimekler pişmeye yakın erişteyi tencerenin içine alın ve kapağını kapatın.
- Bütün malzemelerin yumuşadığından emin olduktan sonra ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal