İftardan veya sahurun ardından dişler fırçalanmadığı takdirde gıda artıkları ağız kokusuna sebep olur. Uzun süre temizlenmeyen ağızda, diş eti iltihabı baş gösterir ve bu iltihap da kokuya sebep olur. Yemek artıklarını uzaklaştırmak için dişler muhakkak en az iki-üç dakika fırçalanmalı. Sonrasında da diş ipi ve gargara yapılmalı.
1 BARDAK SÜT KOKUYU AZALTIYOR
Bunun yanı sıra ağız kokusunu önlemek için bitkilerden de faydalanılabilir. Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, adaçayı, tarçın, yeşil çay, okaliptus, kakule, kişniş de ağız kokusuna çok iyi gelir. Kimi çiğ şekilde çiğnendiğinde kimisi de çay gibi demlenip içildiğinde ağız kokusunun önüne geçer. Sahurda bir bardak soğuk süt içilmesi de bu kokuyu azaltır.
SADECE GARGARA YETMEZ
İçinde alkol bulunduran ağız gargaraları, ağız kuruluğunu daha da artırır. Dişleri fırçalamayıp sadece gargarayla diş üzerindeki plağı uzaklaştırmaya çalışmak, son derece yanlış. Ağız kokusunu gidereyim derken daha fazla ağız kokusuna sebep olur.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.