Sahurda lezzetli fakat zahmetsiz bir tarif arayanlar, içinde domatesten soğana, kekikten zeytinyağına kadar besleyici birçok besinin bulunduğu bu tarife bayılacaklar. Açık tost tarifi ile sahur vaktinde lezzetli bir alternatif yapabilir hem de mutfakta uzun zaman geçirmek zorunda kalmazsınız.
AÇIK TOST TARİFİ
4 dilim tost ekmeği (arzu edenler kepekli yada tam tahıllı tost ekmeği ile yapabilirler), 4 dilim tost kaşarı, domates, bir küçük boy kuru soğanın yarısı ve orta boy bir dal taze soğan, isteyenler için karabiber, keki ve 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ.
HAZIRLANIŞI: Açık tost yapmak için tost makinesine değil fırına ihtiyacınız var. Böylece 4 tostu aynı anda başında beklemeden kolayca pişirebilirsiniz. İlk Önce fırın tepsisine tost ekmeklerini dizin. Ekmeklerin üzerine önce kaşar peyniri sonra da 1 adet ince dilim domatesi koyun. 200 derece fırında kaşar peynir eriyip, domatesler ve ekmek renk değiştirmeye başlayıncaya kadar pişirin.
Kuru soğanları olabildiğince ince doğrayın.Taze soğanları da aynı şekilde kesin. Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine soğanları serpiştirin. Arzu edenler karabiber ve kekikle yada farklı baharatlarla lezzetine lezzet katabilir.
Pişirme işleminin uzun sürmemeli. Aksi halde ekmekler çok sert olabilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.