Ramazanın en güzel yanlarından biride şüphesiz ki beraber oturulan iftar ve sahur sofraları. Bol şenlikli ve çeşitli geçen sofralar için her gün ne yapsam diye düşünlere, çok güzel hem pratik hem de lezzetli sahur menüsü hazırladık.
SAHUR İÇİN PRATİK VE LEZZETLİ TARİFLER
Simit, birçoğumuzun en sevdiği tatlardan birisi. Genellikle peynir ve çayla beraber tüketilen simidi bambaşka şekillerde hazırlayabilirsiniz.
YUMURTALI SİMİT
Yumurtalı simit için malzemeler
-1 simit
-1 yumurta
-Rende kaşar
-Tereyağı karabiber
-Yumurtalı simit hazırlanışı
Simidi ortada ikiye ayırın. Tavada erittiğiniz tereyağında simidi rengi dönene kadar bekletin. Simidin tam ortasına yumurtanızı kırın. Susamlı köşelere rende kaşarı ve karabiberi ilave edin. Üzerini bir kapakla kapatıp yumurtayı sevdiğiniz kıvamda pişirin.
TOST MAKİNASINDA PATATES CİPSİ
Malzemeler
-3 patates
-Kaşar peyniri
-Tuz
-Karabiber
-Zeytinyağı
Tost Makinasında Patates Cipsi Hazırlanışı
Patatesleri ve kaşar peyniri rendeleyin. Bir miktar tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Tost makinasına yağlı kağıdı yayın. Karışımı yağlı kağıt üzerine eşit miktarda dökün 15 kadar dakika pişirin.
YAĞSIZ KABAK MÜCVERİ
Malzemeler
-2 kabak
-1 havuç
-Taze soğan
-Maydanoz
-Dereotu
-2 yumurta
-Kabartma tozu
-Un
Yapılışı
Tüm malzemeleri rendeleyin. Yumurta, kabartma tozu ve unu da ekleyip 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.