Sahte doktor skandalı: 8 dolara diploma aldı 30 hastayı tedavi etti!

Hayretler içinde bırakan bir itiraf geldi. İnternette 8 dolara sahte doktor diploma satın aldığını öne süren 27 yaşındaki genç kadın, 30 hastayı tedavi ettiğini anlattı ve sonrada suçunu kabul etti. İşte detaylar!

11.03.2024-16:04 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-16:04)

Bu defada sahte doktor vakası haberi, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinden geldi. 27 yaşındaki Mirian Santana, internetten ulaştığı sahte belgeyle 30 yetişkin ve çocuğu tedavi ettiğini söyleyen kadın yakayı erken ele verdi.

Gerçekler ortaya çıktı!

Haber7’den ulaşılan bilgilere göre, 8 dolara aldığı belge, diğer sağlık uzmanları dikkati üzerine sahte olduğu tespit edildi. Uzmanlar, kendisindeki hareketlerinden şüphelenerek, farklı isimdeki gerçek bir doktora ait olan sicil numarasını kontrol etme ihtiyacı hissettiler, yapılan kontrol sonrası ise gerçekler ortaya çıktı.

sahte doktor yakalandı

Sahte doktor ilk gün yakalandı!

İlk iş gününde yakayı ele veren Santana, polise henüz mesleğinin onaylanmadığını ve ayda yaklaşık 802 dolar kazanan bir konuşma terapisti olduğunu belirtti. Klinikte işe nasıl başladığı hakkında da bilgi veren sahte doktor, belediye binası ile ihale sürecine katılan bir dış kaynak şirketi aracılığıyla bulduğunu da itiraf etti. Sahte doktor Santana, yasa dışı meslek icrası, ideolojik sahtecilik, sahte belge kullanma, hayati tehlike oluşturma ve zimmete para geçirmeye teşebbüs suçlarından tutuklandı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal