Sosyal medyayı aktif olarak kullanan ünlü komedyen şahan gökbakar, ekmek yapımı üzerine yaptığı paylaşımlara bir yenisini daha ekledi.
Sürekli olarak ekmek yapımı üzerine paylaşımlarda bulunan gökbakar, bu sefer uyguladığı tarifi takipçileriyle paylaştı. yaptığı ekmek ile verdiği pozu ınstagram sayfasında yayınlayan şahan göbakar, paylaşımına şu notu düştü:
“hastalık bu ekmek yapmak… yapan anlar anca halimden… bu sefer siyez ve tam buğday karıştırdım. tarif istemişsiniz sürekli, buyurun:
Ekşi mayalı ekmek 200 gr ekşi maya 500 ml su 300 gr ekmeklik un 225 gr siyez unu 225 gr tam buğday unu 15 gr tuz
Önce su ve unları karıştır ve hamuru 30dk dinlendir. sonra ekşi maya ve tuzu ekle karıştır ve 1 saat dinlendir. temiz bir kaba al ve üstü kapalı şekilde 4 saat boyunca oda sıcaklığında her 45dk hamuru alt üst edip hava almasını sağla… sonra kalıba koy ve üstüne bir torba geçir buzdolabına kaldır. 24-36 saat dolapta mayalanmaya ve dinlenmeye bırak”