SAHA EXPO'da Stratejik İşbirlikleri Artıyor

SAHA EXPO, yerli ve yabancı firmalar arasında birçok stratejik işbirliği anlaşmasına ev sahipliği yapıyor.

23.10.2024-15:58 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-15:58) SAHA EXPO'da Stratejik İşbirlikleri Artıyor

SAHA EXPO'da Anlaşmalar Genişliyor

Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı olan SAHA EXPO, yerli bulut sanallaştırma çözümlerinden motor seri üretimine kadar çeşitli teknoloji alanlarındaki anlaşmaları gündeme getiriyor.

Fuar Hakkında

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olarak bilinen SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO, İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştiriliyor. Fuar, 120'den fazla ülkeden 1478 firmanın katılımıyla teknolojilerini sergiliyor.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve 6 bakanlığın desteğiyle hayata geçirilen bu önemli etkinlik, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortaklığında 26 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

İşbirliği Anlaşmaları

SAHA EXPO'nun ikinci gününde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), HAVELSAN ve TÜBİTAK arasında TSK Bulut Bilişim Sistemi projesi çerçevesinde yerli bulut sanallaştırma çözümü üzerine imza töreni düzenlendi.

Ayrıca, TÜBİTAK SAGE ve Baykar arasında Bozok mühimmat projesi için stratejik bir işbirliği anlaşması yapıldı. Her iki törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve SSB Başkanı da yer aldı.

Baykar'ın Açıklamaları

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, yapılan anlaşmayı duyurarak, "Bozok mühimmatının seri imalatına yönelik bir sipariş anlaşması imzalandı. Bu anlaşma 1000 adet Bozok mühimmatı üretimini kapsıyor. Yüzde yüz ihracat yapılacak ve Afrika'daki Baykar müşterisine iki ülkeye bu mühimmatlar ihraç edilecek," ifadelerini kullandı.

Diğer İşbirlikleri

Baykar ayrıca, Roketsan ile mühimmat ve ekipman projeleri, ASELSAN ile mühimmat, IFF sorgulayıcı, kamera, uydu haberleşme ve telsiz sistemleri projeleri hakkında stratejik işbirliği anlaşmaları imzaladı.

TEI ile motor seri üretim anlaşmasının yanı sıra, Baykar ile Ordulu arasında görüntü aktarma merkezi projesi ve Hırvatistan'dan Orqa ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden Edge Group ile stratejik işbirliği anlaşmaları da gerçekleştirildi.

Ek olarak, SSTEK, Impro ve Telespazio, deprem sonrası yıkılan binaların hava platform görüntüleri ile otomatik tespiti hakkında proje sözleşmesi imzaladı. Arca Savunma ve MSM Export arasında da topçu mühimmatı sözleşmesi imzalandı.

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı kapsamında imzalanan çok sayıda...

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı kapsamında imzalanan çok sayıda anlaşmayla, yerli ve yabancı birçok firmanın arasındaki teknoloji işbirliği güçleniyor. Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO, İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleştiriliyor. SAHA EXPO'nun ikinci gününde SSB, HAVELSAN ve TÜBİTAK arasında TSK Bulut Bilişim Sistemi projesi kapsamında yerli bulut sanallaştırma çözümü imza töreni gerçekleştirildi. Kurum yetkililerinin katıldığı törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sol 3) ve SSB Başkanı Haluk Görgün (sağ 3) müşahit olarak bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal