Alkali yiyecekler, sağlıklı beslenme ipuçları, sağlıklı yiyecekler galerimizde.
Sağlıklı yaşamak için mutlaka tüketmeniz gereken 10 alkali besin
Vücudumuzun ph dengesi 7.35 ortalamasındadır. alkali beslenmeye göre tükettiğimiz her şey bu ph dengesini değiştirir ve asidik beslenme ile vücut bu dengeyi sağlayamaz. artan asit yükü, hücrelerden organlara kadar zarar verir. bağışıklık düşer, enerjisiz ve cansız hissederiz, kilo alırız, pek çok hastalığa da davetiye çıkarırız. alkali beslenme işte vücudu gereksiz asit yüküne sokmadan, dengeli ve düzgün beslenmektir.
Sağlıklı bir hayat için, beslenme büyük önem taşıyor. sizler için alkali beslenmenizi sağlayacak besinleri derledik...
Dolma biber
Dolma biberler c, a, b6, e ve k vitamini içerir. ayrıca potasyum, lif ve demir açısından zengindir. düzenli olarak tüketildiğinde dolma biberler stresi azaltır, tansiyonu düşürür ve göz sağlığınızı destekler. ayrıca kalp damar hastalıklarını, tip 2 diyabeti ve kanseri de önler. haftada 3 - 4 bardak kesilmiş dolma biber tüketmeye özen gösterin.
Kereviz
Vücudunuzdaki asitleri nötrleştirir ve ph dengenizi korur. içerdiği yüksek miktardaki sıvı sayesinde vücuttaki şişkinliği azaltır ve hücreleri besler. kereviz kolesterolü düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kilo vermeyi kolaylaştırır. her gün kereviz tükettiğiniz zaman vücudunuz alkali seviyesini korur.
Ispanak
Klorofil ve a, b2, c, e ve k vitamini açısından zengin olan ıspanak vücudunuzu alkalileştirir. ıspanak kas gücünüzü artırır, anemiyi önler, kalp sağlığını geliştirir, erken yaşlanmayı önler ve kanser olma riskinizi azaltır. her gün 1 bardak ıspanak tüketmeye çalışın.
Sarımsak
Adeta mucizevi bir besin olan sarımsak genel olarak sağlığınızı iyileştirir. sarımsağın anti bakteriyel, anti viral, mantar önleyen ve antioksidan özellikleri vardır. kalp sağlığını destekler, kan basıncını azaltır, karaciğeri temizler, kanseri önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. sarımsağın alkali özelliğinden faydalanmak için yemeklerinize birkaç diş sarımsak eklemeniz yeterlidir.
Karalahana
Karalahana vücudunuzun alkali ve asidik seviyesini dengeler. a, c, ve k vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, bakır, potasyum, demir ve protein açısından zengin bir besindir.
Kolesterolü düşürür, kanser riskinizi azaltır, bağışıklık sisteminizi ve kalbinizi güçlendirir. haftada 4 defa karalahanayı tüketmeye çalışın. önerilen porsiyon büyüklüğü yarım bardak ile 2 bardak arasındadır.
Avokado
Avokado vücuttaki asidik artıkları atmaya yardımcı olur ve vücudun alkalik seviyesini korur. beslenmenize avokado eklemek kilo vermenizi kolaylaştırır, iltihabı önler, kalp sağlığınızı geliştirir ve kanseri önler.
Her gün yarım avokado tüketmeye özen gösterin.
Limon
İçerdiği potasyum ve magnezyum sayesinde vücudun alkalik ph değerini yükseltir. limonlar kalsiyum, demir ve a, c ve b vitaminleri açısından zengindir. anti bakteriyel, anti virüs ve bağışıklığı güçlendiren özelliklere sahiptir. ayrıca sindirimi ve kilo vermenizi kolaylaştırır, cilt sağlığını destekler ve iltihapları önler.
Limonların alkali özelliğinden yararlanmak için yarım limonun suyunu bir bardak ılık suyun içine koyun. sabah aç karna için ve kahvaltınızı yapmadan önce 30 dakika bekleyin.
Brokoli
Brokoli vücudu alkalileştirir ve östrojen metabolizmasını artırır. bu lezzetli besin c, k ve vitaminleri açısından brokoli iltihapları önler, kanseri önler, sindirimi kolaylaştırır, cilt sağlığını destekler ve antioksidan özelliği vardır. brokoli aynı zamanda kalp dostu bir besindir. haftada en az 4 defa brokoli tüketmeye çalışın.
Buğday çimeni
Çoğu kişinin bilmediği bu besin alkali değeri en yüksek besinlerden birisidir. amino asit, magnezyum, potasyum, demir ve doğal enzimler içerir. karaciğerinizi yeniler, enerji verir, kan şeker seviyenizi düzenler ve kanseri önler. taze buğday çimeni suyunu her gün içmenizi öneriyoruz. su ya da meyve suları ile tadını hafifletebilirsiniz.
Salatalık
salatalıklar asitleri nötrleştirir ve sindirimi kolaylaştırır. k, c ve çeşitli b vitaminleri açısından zengindir ve kalori sayısı çok az olan bir besindir.içerdiği yüksek sıvı seviyesi sayesinde vücudun ihtiyacı olan sıvı miktarının bir kısmını karşılar. ayrıca kalp hastalıkları riskini azaltır, birçok kanser türünü önler ve kan şeker seviyenizi düşürür. salatalıkları sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
Diğer alkali besinler
Beslenmenize ekleyebileceğiniz diğer alkali besinler incir, elma sirkesi, badem, kabak çekirdeği, havuç, pancar, turp, muz, karpuz ve baklagillerdir.