28.01.2021-16:30 (Son Güncelleme:28.01.2021-16:30)


1

Sigara İçmek

Sigara İçmek

Sigara içmek sadece ciğerlerimizi etkilemez. Sigaranın aynı zamanda tiroid için kötü olduğu ise kanıtlanmıştır. Tütün, yavaşça tiroidin hipertiroidizme neden olan daha fazla hormon üretmesine neden olur.



2

Stres

Stres

Stres, vücudumuzdaki endokrin sistemi de dahil olmak üzere tüm sistemlerimizi etkiler. Sürekli gergin hissediyorsanız, tiroidiniz düzgün çalışmayı bırakır ve çok fazla veya çok az hormon üretir.



3

Soya Bazlı Ürün Tüketmek

Soya Bazlı Ürün Tüketmek

Soya dozunda tüketildiğinde yararlıdır. Fakat anti-tiroid etkisine sahip olduğu için çok fazla soya ürünü tüketmeniz önerilmez.



4

Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı

Alkol, pankreas salgılarını artırabilir veya azaltabilir. Her iki vaka da vücudu olumsuz etkiler. Böylece kadınlar regl problemleri yaşamaya başlarken erkekler de düşük libidodan acı çekmeye başlar. Tiroid sorunları vejetatif sinir sistemi üzerinde olumsuz etkiye sahiptir.



5

Yüksek Glisemik Ürünler

Yüksek Glisemik Ürünler

Yüksek glisemik ürünler makarnalar,tatlılar, hamur işleri ve beyaz pirinçtir. Bu yiyecekler çok miktarda karbonhidrat içerir ve iyot emilim sürecini olumsuz etkiler. İyot eksikliği tiroid sorunlarına yol açar. Yüksek glisemik indeksli ürünleri yemekten vazgeçmek neredeyse imkansız, ancak diyetinizde bunların miktarını azaltmak faydalı olacaktır.



6

Tereyağ ve Margarin

Tereyağ ve Margarin

Kolesterol, lipit dengesini ve tiroidin çalışmasını etkiler. Fakat yine de hayvansal yağ içeren gıdaları yemeyi bırakmamanız önerilir. Mesela, tereyağı selenyum ve D vitamini kaynağıdır.



7

Kafein Tüketimi

Kafein Tüketimi

Bir fincan kahve içmek sıkıntılı bir durum değildir. Fakat gün içerisinde kafein içeren ürünlerden fazla tüketmek oldukça zararlıdır. Kahve ve çay, vücutta kortizol miktarını arttıran kafein içerir. Bu stres hormonu, tiroidi etkiler ve metabolizmamız kötüleşir.



8

Fazla Turpgil Tüketmek

Fazla Turpgil Tüketmek

İyot eksikliği çekiyorsanız, çok fazla lahana, şalgam ve turp yemeniz önerilmez. Bu ürünler azot ve kükürt içeren glukozinolatlar içerir.



9

Fast Food Tüketimi

Fast Food Tüketimi

Lezzeti nedeniyle asla vazgeçmek istemeyeceğimiz pek çok besin, sağlıksız besinler listesinde yer alıyor olabilir. Uzun araştırmalar sonucunda açıklanan bilgiye göre dünyada ve günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz besinlerin vücudumuza zararları ortaya çıktı.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR