Sağlık sektörüne bir iyi haber daha! Erdoğan'dan doktor ve hemşirelere zam müjdesi!

Ülkemizde sağlık alanında iyi haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu alımı müjdesinin ardından bir iyi haber de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek.

12.03.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-09:57) Sağlık sektörüne bir iyi haber daha! Erdoğan'dan doktor ve hemşirelere zam müjdesi!

Buna göre Sağlık sektöründe çalışanların özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin yasa teklifinde son aşamaya gelindi. Yapılacak düzenleme ile birlikte sağlık çalışanlarının maaşlarında önemli düzeyde bir artış sağlanacak. Müjdeyi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Başkan Erdoğan duyuracak.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarında düzeltme yapılmasına yönelik bir süredir devam eden çalışmada sona yaklaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına yapılacak düzenlemelerle beraber bazı iyi gelişmeleri de kamuoyu ile paylaşacak. Düzenlemenin hızla Meclis'e getirilip yasalaştırılması düşünülüyor.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin yasa teklifi bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündemine getirilmişti. Ancak, bazı yeni düzenlemelerin eklenmesi adına bu teklif beklemeye alındı. Sonrasında alınan talepler doğrultusunda değişiklikler yapıldı. Başkan Erdoğan'ın talimatı ile çalışmanın son şeklini birkaç gün içinde alması gündemde. Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında müjdeyi sağlık çalışanları ile paylaşacak. 

Maaşlar artacak

Düzenleme sağlık çalışanlarının ek göstergelerinde yapılacak değişiklikler ile meydana gelecek. Bu çerçevede uzman doktorlar ile diş hekimlerinin maaşlarında 5’er bin liralık bir artış sağlanması bekleniyor. Pratisyen hekimlerin ek göstergelerinde yapılacak değişiklik ise maaşlarına 2 bin 500 lira olarak yansıtılacak.

Aile hekimleri sözleşmeli olduğu için onlar ile ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılabileceği ifade edilirken, daha önce TBMM'ye sunulan ancak beklemeye alınan teklifte hemşire, acil sağlık görevlisi, ambulans şoförü gibi diğer sağlık çalışanlarına yönelik bir düzenleme yer almıyordu.

Diğer gruptakilere de 500 lira zam

Düzenleme ile onlara dönük de maaş artışları yaşanacak. Bu grupta yer alan sağlık çalışanlarının maaşlarının ise 400-500 lira arasında artması bekleniyor. Düzenlemeden üniversite hastanelerinde görev alan sağlık çalışanlarının da yararlanması sağlanacak. Maaş artışı ek göstergeler ile yapıldığı için bu artış emekli maaşlarında da görülecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal