Kahvaltıların vazgeçilmezi sucuk, insan sağlığına zararlı bir besin midir? Sucukla ilgili bilinen doğrular ve yanlışlar nelerdir? İşte merak edilenleri sizin için derledik.
SUCUĞUN ZARARLARI
Dünya Sağlık Örgütü, yapılan araştırmalar neticesinde sosis, jambon, salam, pastırma ve sucuk gibi işlenmiş et ürünlerinin kolon kanseri riskini arttırdığını ortaya koymuştur. Ayrıca içerisindeki rafine tuz ve katı yağlar sebebiyle obezite, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları risklerinide tetiklediği de açıklanmıştır.
Sucuğun üretimi esnasında, daha uzun zaman dayanmasını sağlamak ve bozulmasını önlemek amacıyla çeşitli katkı maddeleri katılmaktadır. Bu maddelerden biri de sodyum nitrittir ve meme kanseri, lösemi, kolorektal kanser, pankreas kanseri, beyin tümörü gibi hayati risk taşıyan hastalıkları maalesef tetiklemektedir. Monosodyum glutamat (MSG) adlı madde ise migren, obezite ve alzheimer benzeri hastalıklara neden olmaktadır. Şarküteri gıdalarının raf ömrünü uzatabilmek ve lezzet katabilmek adına yoğun oranda tuz kullanılır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.