Sol kol ağrısı neden olur? Sol kol ağrısı nasıl geçer? Sol kol ağrısı kalp krizi belirtisi mi? Sol kol ağrısı için hangi doktora gidilir? Gibi sorular son dönemlerin en çok merak edilen konuları arasında. Bizde sizler için sol kol ağrısı hakkında merak edilenlerin cevaplarını, haberimizde bir araya getirdik.
Ağrılar kişinin sıkça karşılaştığı durumlardır ve birçok nedenden ötürü gelişebilmektedir. Vücudun her yerinde ağrı meydana gelebilmektedir. Özellik içinde bulunduğumuz pandemi süreci boyunca hayatlarımızda meydana gelen değişimler, özelliklede hareket alanının kısıtlanması çeşitli ağrı şikayetlerini de beraberinde getirdi. Bu şikayetlerin başında sol kol ağrısı oldukça fazla. Peki sol kol ağrısı neden olur? Gelin beraber bakalım.
Kol ağrısının nedenlerinin başında boyun fıtığı gelmektedir. Özellikle uzun süreli hareketsiz kalınması ya da yanlış hareket durumunda kollarda ağrı meydana gelebilir. Özellikle masa başı işlerde çalışanlar ve hareketi kısıtlı olan kişiler sol kol ağrısı oldukça fazla görülmektedir. Genellikle çok ciddi bir hastalık habercisi olmayacağı gibi bazı durumlarda da ciddi hastalıkların belirtisi olabilir.
Kol ağrısının neden genellikle, boyun fıtığı, kalp hastalıklı, diyabet gibi hastalıkların belirtisi olmaktadır. Bunların haricinde gün içinde duruş bozukluğu ya da kolunuzu fazla kullandığınız durumlardan kaynaklı bir ağrısı yaşıyor olabilirsiniz. Ancak geçmeyen ağrılı durumlarda bu nedenleri araştırmak amaçlı sağlık kurumuna başvurulmalı ve tıbbi olarak nedeni araştırılmalıdır.
Birçok ağrıda olduğu gibi kol ağrısında da ağrının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bazı kişilerde yanma etkisi bazı kişilerde de batıcı etkisi olan ağrı çeşitleri görülmektedir. Bu ağrı hareket ile artıp veya azalabilir. Ya da biraz dinlenerek ağrının kontrol altına alınması sağlana bilir. Kolda meydana gelen ağrı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.
-Kol ağrıları herkeste görülebilmektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ağrı kişiden kişiye değişiklilik gösterir bu durum ağrının tedavisi içinde geçerlidir. Bazı travmaya dayalı durumlarda ya da kırıkla meydana gelmiş ağrılarda, sabitleme yöntemi ile tedavi uygulanır.
-Hafif ağrılarda ise ki bu durumların birçoğu psikolojik nedenlerden kaynaklanmaktadır. Bu durumlarda yine hafif ağrı kesiciler ile tedavi uygulanır.
-Eğer kol ağrısı bir hastalıktan meydana geliyorsa, bu hastalık tespit edilmeli ve ona göre tedavi yöntemi uygulanmalıdır.
-Bunun yanı sıra boyun fıtığından meydana gelen hastalık bu hastalığın tedavisi ile başka bir hastalık ise gerekli olan tedaviye başlanarak ilerlemeli ve bu sayede kol ağrısından kurtulabilmektedir.
Kol ağrıları yaygın olarak boyun ve üst omurgadaki problemlerden meydana gelmektedir. Bu nedenle kola ağrısı durumlarında hastanelerin Ortopedi, Fizik Tedavi ya da nöroloji polikiniklerinden randevu alabilirsiniz.