Dolmalık, sivri ve çarliston olarak üç çeşidi bulunan biberin içinde beta karoten, A, P, K, B1, B2 ve E vitaminleri ve mineralleri bulunur. Uzmanlar salata ve yemeklerin ana malzemesi olan biberin çiğ halinin sağlığa birçok faydası olduğunun altını çiziyor.
ÇİĞ BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?
-Sabah kahvaltısında 2 tane yenen çiğ biber, besinlerle birlikte vücudumuza giren zararlı bakterileri idrar ve dışkı yoluyla vücuttan atmamıza destek olur.
- Düşük kaloriye sahip olan biber salata ve yemeklerin yanında çiğ tüketildiğinde içerdiği yüksek lif tokluk hissi verir. Bu özelliği ile kilo vermede yardımcı besinler arasındadır.
- Güçlü antioksidan mineralleri ile bağışıklık sistemindeki faydalı hücrelerin sayısını çoğaltarak vücudu kansere karşı korur.
- Acısız çiğ biber midedeki asit oranını dengeleyip ülser ve mide yaralarının oluşumlarını önler.
- İçerdiği C ve A vitaminleri ileri yaşlarda görülme ihtimali olan katarakt hastalığının riskini azaltır.
- Regl dönemlerinde çiğ tüketilen biber rahimdeki iltihapların vücuttan atılmasını sağlar.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.