Romatizma Ağrılarını Dindiren Besinler

Romatizmaya, vücutta eklemleri, kasları, kemikleri birbirine bağlayan bağlarda meydana gelen hasarlar sebep olmaktadır. Peki, romatizmaya ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

10.08.2018-15:44 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-16:40)

Romatizma, her yaşta görülen savunma sisteminde çeşitli sorunlara yol açan kronik bir hastalıktır. Romatizma hastalığının en yaygın belirtileri arasında kas güçsüzlüğü, kas ağrısı, sırt ve bel ağrısı vardır. Romatizmaya, vücutta eklemleri, kasları, kemikleri birbirine bağlayan bağlarda meydana gelen hasarlar sebep olmaktadır. Peki, romatizmaya ne iyi gelir? Yeşil çay romatizmaya iyi gelir mi?

BU BESİNLER ROMATİZMA AĞRILARININ DOĞAL İLACI

- Somon, uskumru, sardalya ve hamsi gibi yağlı balıklarda bolca bulunan Omega-3 yağ asitleri eklemleri iltihaplardan koruyarak romatizma ağrılarını dindiriyor.

- B vitamini açısından besin değeri yüksek olan yumurta, kas ve eklem dokuları için oldukça faydalıdır. Yumurtayı düzenli tüketmek kemik ve kas sağlığını güçlendirir.

- Zencefilin içerisinde bulunan bileşenler iltihaplanmayı azaltma özelliğine sahiptir.

- Nar içerdiği flavonoid antosiyan ile iltihaplanmayı öneriyor.

YEŞİL ÇAY ROMATİZMAYA KARŞI ŞİFA!


Experimental Cell Research isimli dergide yayınlanan araştırma, yeşil çayın iltihaplı romatizmaya karşı doğal bir şifa kaynağı olabileceğine dair umut vaat ediyor.

Yapılan araştırmalar yeşil çayda bulunan 'gallik asit' isimli bir kimyasalın hücrelerdeki iltihabı azaltıp sağlıklı kıkırdaktaki protein miktarının artırdığını ortaya çıkardı.

Gallik asit isimli bu kimyasalın henüz canlı insanlar üzerindeki etkisi incelenmemiş olsa da deneyler sırasında yapay bir eklem içerisine yerleştirilen ekstre edilmiş bağ hücreleri kullanıldı. Bir yürüme simülasyonu olan bu deneyde oldukça umut verici sonuçlara ulaşıldı.

Yapılan çalışmada iltihaplı romatizmaya yol açan birkaç belirti de inceledi. Bu belirtiler arasında artrit içeren bağlarda daha az proteinin bulunması ve bu proteini kodlayan genlerin aktivasyonunda da azalmanın mevcut olduğu görüldü. Gallik asidin kullanımı sırasında ise hem genlerin protein kodlamasında hem de sağlıklı protein miktarlarında iyileşmeler olduğunun farkına varıldı.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal