Minerallerin Görevleri Nedir?

Sağlıklı bir yaşam için vitamin ve minerallere ihtiyacımız var. Vücudumuzun görevlerini yerine getirebilmesi için minerallere gerek duyar. Peki minerallerin görevleri nedir?

22.01.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-11:32) Minerallerin Görevleri Nedir?

Sağlıklı bir yaşam için vitamin ve minerallere ihtiyacımız var. Vücudumuzun görevlerini yerine getirebilmesi için minerallere gerek duyar. Peki minerallerin görevleri nedir? İşte bazı önemli minerallerin görevleri...

Kalsiyum

Sağlıklı vücut yapısı için gerekli önemli minerallerden biridir. Bu mineral büyük oranda vücudumuzdaki kemiklerde bulunur. Vücuttaki kalsiyum miktarı sadece kemikler için önemli değildir, aynı zamanda vücuttaki bütün fonksiyonlarda görev alır.

Demir

Vücut için gerekli esansiyel minerallerden biridir. Hemoglobin (kırmızı kan hücresi), miyoglobin (kas pigmenti) ve enzim üretimi için gereklidir. Vücuttaki demirin sadece %8'i kan damarlarından absorblanır. Demir vücutta büyümeye yardım eder, yorgunluğa karşı ve hastalıklardan korunmada kullanılır.

Selenyum

Vitamin E ile birlikte antioksidan ve hücre koruyucusu olarak çalışır. Erken yaşlanma ve dokuların oksidasyon nedeniyle zarar görmesini engeller.

Potasyum

Hayati minerallerden biridir. Vücuttaki potasyumun %98'i hücre duvarlarının içinde bulunur.

Potasyum, sodyumla birlikte vücuttaki su dengesinin sağlanmasına yardımcı olur ve gıdaların hücre içine geçişini sağlar. Potasyumun önemli görevlerinden biri de sinir sistemindeki mesajları iletmesidir.

Çinko

Bu mineral vücutta herşey için gereklidir. Vücuttaki pek çok fonksiyonda görev alır. RNA ve DNA oluşumu ve proteinlerin enerjiye dönüştürülmesi için çok önemlidir. Vücudun büyümesinde , cinsel gelişimin oluşumunda ve yaraların iyileşmesinde vücuda yardımcı olur.



Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal