Türk Bilim İnsanı İbn-i Sina tarafından şifa niyetiyle kullanılan ve çok sayıda hastalığın tedavisinde işe yarayan kehribar, kozalaklı ağaçların doğal reçinesinin fosil bulmuş halidir. Sadece kolye olarak değil bileklik ya da halhal gibi de kullanılabilen kehribar taşı, koparak boğulma riskine karşılık dördüncü ayını doldurmadan evvel kesinlikle çocuklarda kullanılmamalıdır.
Kehribar taşının yararları;
- Doğal ağrı giderici özelliğinin dışında zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirerek daha dirençli bir bedene sahip olma imkanı tanır.
- Diş çıkaran ya da çıkarma sürecinde olan bebeklere baktığımızda sık sık huzursuzlanma ve ateşlenme gibi problemler görürüz. Kehribar taşı tamda bu evrede kullanıldığında vücudu yatıştırır ve bebeğe sakinlik hissi verir. Diş çıkarma dönemi belirtileri olan salyanın azalmasında oldukça etkilidir.
- Kulak, boğaz ve mide yanmalarına çok iyi gelir.
- Enfeksiyon kapma riskini en aza indirir.
KEHRİBAR NASIL KULLANILMALI?
Satın aldığınız kehribarın paketini açtıktan sonra ılık su ile yıkayıp iyice kurulayın. Enerjisini arındırmak için de 2-3 ayda bir gece, toprak kapta kehribarı bekletin ve sabah ılık sudan geçirin. Kolyenin ipinde çamurun kalmamış olmasına dikkat edin. Uyku sırasında çıkartmayı unutmayın.
Dünya’da bulunan bu şifalı taşın yataklarının büyük bir kısmı Rusya’da bulunuyor. Ülkemizde ise şifaları saymakla bitmeyen bu doğal taş yatağı Bayburt, Erzurum, Erzincan gibi bölgelerde bulunuyor.
Oldukça hassas bir taş olan kehribar, bataklık ve alüvyonlar arasından toplanır ve sondajlanarak işlenir. Hassas bir işçilik gerekmektedir. Bu nedenle kehribar taşı bulmak ve satın almak oldukça zahmetli bir iştir.