İnflamasyonu Artıran ve Azaltan Gıdalar!

Vücut savunma sisteminin bir parçası olan İnflamasyon, halk arasında iltihap ya da yangı olarak da bilinir. İnflamasyon, bağışıklık sistemimizin, hasarlı dokuyu onarmak, iyileştirmek için kullandığı bir mekanizmadır. Peki inflamasyonu artıran ve azaltan besinleri biliyor musunuz? Haberimize göz atın.

27.04.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-22:02)

Standart Batılı beslenme yani kötü beslenme inflamasyonun başta gelen nedenidir. Bu beslenmedeki yiyecekler yüksek düzeyde ileri glikasyon yan ürünleri (AGEs) veya glikotoksinler içerir. Bu bileşikler tüm vücut dokularını tahrip ederek inflamasyon ve oksidatif strese neden olur.

İNFLAMASYONA NEDEN OLAN BESİNLERDEN UZAK DURUN

Özellikle otoimmün bir hastalığı olanlar inflamasyona neden olan yiyeceklerden uzak durmalı, inflamasyonu azaltan gıdaları beslenmelerine eklemeli.

İnflamasyonu azaltan yiyecekler:

▪️ Merada otlayan, doğal beslenen hayvan eti, av eti
▪️ Limon, misket limonu (lime), orman meyveleri (berries)
▪️ Avokado ve avokado yağı
▪️ Yeşil çay
▪️ Nişastalı olmayan sebzeler
▪️ Zerdeçal
▪️ Doğal deniz balığı (çiftlik olmayan)
▪️ Kemik suyu, sebze suyu
▪️ Elma sirkesi
▪️ Zencefil
▪️ Natürel sızma zeytinyağı ve doğal zeytin
▪️ Fermente sebzeler (turşu)
▪️ Hindistan cevizi meyvesi, yağı ve sütü
▪️ Kimyon, mercanköşk gibi bazı baharat
▪️ Sarımsak

İnflamasyonu tetikleyen yiyecekler:

▪️ Rafine tahıllar, tam tahıllar, tahıl / un ürünleri
▪️ Kızartmalar, işlenmiş, paketli yiyecekler
▪️ Tahılla beslenen hayvan eti ve yumurtası, fast food, gazlı içecekler
▪️ Trans yağlar, margarin, mısır, soya, ayçiçek, aspir yağları.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..
Modal