İltihap oluşumu birçok nedene bağlı olarak gerçekleşir. En bilinen sebepleri ise; enfeksiyon, zatürre, lupus ve romatizmadır. Doğada bulunan bazı besinler, bu iltihabı atmamıza yardımcı olur. İşte iltihabı söküp atan mucizevi bitkiler...
Ispanak
Kışın sofralarımızın vazgeçilmezi olan ıspanağın içinde iltihap kurutan antioksidanlar ve bol miktarda E vitamini bulunur. Ispanak içinde yer alan diğer bir madde ise alfa-lionelik (ALA) isimli asittir. Bu asit iltihapların neden olduğu ağrıları azaltan bir etkiye sahiptir.
Isırgan Otu
Oluşan toksinlerin böbrekler aracılığıyla atılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda vücuttaki iltihabın azaltır ve ağrı kesici özelliği bulunur.
Fesleğen
İltihapa savaş açan bitkilerden bir tanesi de fesleğendir. Bu bitkiye kendisine has koku ve tat veren bileşen öjenol dur. Fesleğen iltihap giderici özelliğe sahiptir.
Ak Söğüt Kabuğu
Bu kabukta aspirin ile benzer özellikler taşımaktadır. içerisinde Salisin adlı madde bulunmaktadır. Ayrıca ak söğüt kabuğu ağrı kesici özelliktedir. Aynı zaman da iltihap gidericidir.
Ceviz
Yapılan araştırmalara göre günde 50 gram ceviz yiyen bir kişinin vücudunda iltihap olduğunun göstergesi olan CRP maddesinde azalma meydana geldiği tespit edilmiştir.
Zerdeçal
Hindistan yemek kültürünün önemli bir parçası olan zencefil içerdiği curcumin isimli madde ile iltihaplara karşı etkili doğal bir antioksidandır.
Zeytinyağı
Vücudunuzda iltihap var ise en etkili bitkisel ürünlerden birisi zeytinyağı olacaktır.
Sarımsak
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür.
Zencefil
İltihap söktürücü bitkilerden biri de zencefildir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.