Frenk yemişi nerede yetişir, nasıl yenir? Afrodizyak etkisi olan Frenk yemişinin faydaları

Frenk yemişi sıcak ülkelerde yetiştirilebilen faydaları saymakla bitmeyen ender bitkilerdendir. Kanser dahil tüm hastalıklara şifa olan mucize meyvedir. İbn-i Sina bu meyveyi en faydalı bitki türlerinden birisi olarak tanımlamıştır. İşte Frenk yemişinin faydaları…

25.03.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-10:00)

Frenk yemişi Amerika’ya özgü olmakla birlikte özellikle Güney Amerika‘ya, Meksika‘ya ait bir bitkidir. Ülkemizde bu meyveyi Ege ve Akdeniz bölgelerinde İzmir, Muğla, Adana, Antalya ve Mersin illerinde bolca bulmak mümkündür.

Frenk yemişi; Frenk inciri, kaynanadili, eşek inciri, dikenli incir, babutsa, sabbara, kurek yemişi, Hint inciri, kaktüs meyvesi gibi birçok isimle anılır.

Frenk yemişinin faydaları nelerdir?

- Ülkemizde fazla bulunmayan bu meyve birçok hastalığa iyi gelir. İyi bir C vitamini kaynağıdır.

- Cilt güzelliğinde oldukça etkili olan bu meyve kırışıklıkları gidermek için birebir. Yapılan araştırmalara göre cilt için olan faydalarının aloe veradan bile daha fazla etkisi olduğu belirlendi. 

- Cilt üzerindeki çok büyük etkilerinden biri olan kırışıklıklarla savaşmasının yanında gözaltı morlukları ve şişlikleri gibi problemleri gidermede de çok büyük etkilere sahip.

- Afrodizyak etkisi olan Frenk yemişi bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini hemen görebilirsiniz.

Frenk yemişinin faydaları nelerdir?

Bağırsak fonksiyonlarını düzenliyor

Günde 2-3 adet tüketildiğinde bağırsak fonksiyonlarını düzenleyen Frenk yemişi sindirim sistemi üzerinde de oldukça şifalı bir meyve türü olarak karşımıza çıkıyor. 

Yorgunluk ve halsizliğe birebir

İbn-i Sina'nın en faydalı meyve türlerinden birisi olarak söylediği Frenk yemişi özellikle yaz aylarında görülen yorgunluk ve halsizliğe iyi geliyor.

Frenk yemişi nasıl yenir?

Meyve dikenli ve çok sert olduğu için öncelikle suda bekletilir ve eldiven yardımıyla soyarak tüketilir. Kabukları cilde çok yararlıdır ve isterseniz suyunu sıkarak içebilirsiniz. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal