Ekmek yemeyi kesen ya da azaltan kişilerin, derileri daha sağlıklı olur, kilo kaybeder ve daha enerjik hale gelirler. Peki tüm bu ipuçları gerçekten işe yarıyor mu?
BEYAZ UNU BENZOİL İLE YIKIYORLAR
Hepimiz beyaz ekmeğin tadının olmadığını kabul edelim. Ama birçok insanın onu sevmesinin nedeni bu. Yediğiniz etin, çorbanın veya peynirin tadını çıkarmanızı engellemez. Ancak, tam tahıl unu ürünlerine kıyasla tadı daha iyi yapmaz.
İlaveten, unu beyaz yapmak için, üreticiler yıkamada kullandığımız maddeleri kullanarak ağartmaktadır : benzoil peroksit, persülfatlar ve klor dioksit. Ekmek almadan önce, rafine un değil, organik un ile yapıldığından emin olun. Rafine un, yukarıda açıklanan prosedürlerden geçer.
CİLT SORUNLARI
Yediğimiz ne ise biz oyuz. Bir kişi çoğunlukla un ürünleri yerse, cilt problemleriyle karşılaşabilir. Sivilce genellikle ekmeğin içerdiği glütenden (Latince "tutkal" kelimesinden) kaynaklanır. Vücut glüten salgılayamaz, bu yüzden bağırsak hasarına da neden olur. Bir kozmetikçiye veya dermatoloğa gitmeden önce diyetinizi değiştirmeyi deneyin.
ERKEN YAŞLANMA
Bildiğiniz gibi, beyaz ekmek yararlı madde içermeyen bir üründür . Vitamin içermeyen yiyecekleri yemek vücudumuzun genç kalmasını imkansız hale getirir. Böylece rafine un ürünlerini sevenler, gerçekte olduğundan daha yaşlı görünme eğilimindedir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.