Tüm kış yiyeceklerinin yararlarını tek bir tarifte toplayan ve bağışıklığın kaç kat güçlendiği bu kürü tüm kış saklayacaksınız.
MALZEMELER
1 adet orta boy taze zencefil
Yeterli miktarda doğal bal
1 adet orta boy limon
1 kavanoz
İsteğe göre 1 adet çubuk tarçın
NASIL YAPILIR?
İlk olarak zencefilin kabuklarını soyun ve ince ince kesin. Limonları da ince kesin. Zencefilleri kavanoza koyun ve dilimlenmiş limonları da ilave edin. Son şekilde balı da katın. İsteğe göre kavanozun içine 1 tane çubuk tarçın da ilave edilebilir. Kavanozun kapağını sıkıca örtün ve kış kürünüzü buzdolabına koyun. En az 24 saat geçtikten sonra kür hazır hale gelecektir. Ne kadar çok beklese o denli iyi olur. Bal, zencefil, limon kürü buzdolabında yaklaşık 2-3 ay muhafaza edilebilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.