Ağır metal zehirlenmesinin başlıca belirtileri, baş ağrısı, yorgunluk, kas ağrıları, hazımsızlık, kabızlık, solgunluk, kansızlık, koordinasyon bozukluğu, baş dönmesi gibi şikâyetler.
TEDAVİ SONRASI MİDYE YEMEYİN
Dünya nüfus artış hızının kontrol altına alınamaması, hızlı üretilen, uzun süre dayanan ama doğal yöntemlerden uzaklaşılan tarım, burada kullanılan tohumlar ve ilaçların yaygınlaşması ağır metal zehirlenmesindeki en belirgin etkenlerin başında geldiğini anlatan Dr. Semih Gökart, sözlerini şöyle sürdürdü:
Tedavi sonrası beslenme amaçlı yapılan hatalara karşı bazı önlemler alınması gerekliliğini vurgulayan Gökart, "Kozmetik ürünlerin içeriğine dikkat etmeliyiz. Dişteki amalgam dolguların çıkarılmasının özenle ve bilinçle yapılması gerekmektedir. Kirli sulardaki deniz canlılarını özellikle dip balıklarını, midyeyi kesinlikle yememeliyiz.
Evimize gelen su, kurşun borulardan geçiyorsa hemen değiştirilmesi sağlanmalıdır. Antiasitlerin bir kısmı yine risk taşıyan ürünlerdendir. Teflon tava ve tencereler, hatta çizilmiş çelik (çelik diyoruz ama aslında nikel var) tencereleri de kullanmamalıyız. İthal boyalı ucuz oyuncakları, imalat yeri belli olmayan boyaları, menşei bilinmeyen seramik kâseleri, alüminyum folyoyu mutfakta (özellikle ısıtma amaçlı) kullanmamalıyız" dedi.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.