Aç Değilken Yemek Yememizin Nedenleri

Yemek yemek insanların en temel ihtiyacı olmasına rağmen her yemek yediğimizde aç olduğumuzu söylemek zordur. Yemek yememiz türlü nedenlerden kaynaklanabilir.

10.12.2018-14:28 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-14:25) Aç Değilken Yemek Yememizin Nedenleri

Yemek yemek insanların en temel ihtiyacı olmasına rağmen her yemek yediğimizde aç olduğumuzu söylemek zordur. Yemek yememiz türlü nedenlerden kaynaklanabilir.

VÜCUT ALIŞKANLIĞI: Her gün aynı saatlerde bir şeyler yeme alışkanlığına sahipseniz vücudunuz aynı o saatlerde size sinyaller yollamaya başlıyor olabilir. Öğlen vakti olduğu için aç hissetmediğiniz halde yemek yiyorsanız ya da yemek vaktiniz olduğu için saat 18.00’de mutfaktaysanız saat alışkanlığına sahipsiniz demektir. Yemek saatiniz geldiğinde ne kadar aç olduğunuzu doğru belirleyin ve fazla tüketimden kaçının.

HAYIR DİYEMEMEK: Bulunduğunuz yerlerde yemek tekliflerine olumsuz bir cevap vermek her zaman zordur. Bulunduğunuz yemeklerde açlık düzeyinizi ölçün ve tabağınıza ona göre yemek alın.

TETİKLEYİCİLER: Çevrenizde sizi abur cubura yönlendirecek birçok tetikleyici, aç olmamanıza rağmen yemek yemenize sebep olabilir. Bunların farkına varmak ve onlara karşı durmak çok önemlidir. Bunun için evinizden abur cuburları kaldırın, ofiste kendinize sağlıklı alternatifler seçenekler sunun.

DUYGULAR: Duygu durumumuz, gerçekten aç olmadan da yemek yemenize yol açabiliyor. Çünkü açlık hissi ile karıştırılan 16 farklı duyguya sahibiz. Üzüntü, stres, sıkıntı, yorgunluk, depresyon bunlardan yalnızca bazıları. Eğer duygusal nedenlerle kendinizi yemeğe yönlendirirseniz duygusallığın altında yatan sebepleri çözemezsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal