Sağlık görevlileri Gazzeli bebekler için mücadele ediyorlar!

Dünyanın halen gözlerini kapalı tutmaya devam ettiği soykırıma Gazze’deki sağlık görevlileri, kayıtsız kalmıyor. Kuvözlerde fişi çekilerek onlarca öldürülen Gazzeli bebeklerin kıyımına halen devam ediliyor. Sağlık çalışanları zor şartlar altında bebeklerle ilgilenmeyi sürdürüyor.

26.02.2024-11:17 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-17:40)

İşgalci İsrail saldırıları sonucu; bebek, çocuk, kadın, yaşlı fark etmeksizin sivil halkı sistematik şekilde öldürmeye devam ediyor. Bombardıman sonucu hastane, okul gibi alt yapılar yok edilirken Sağlık malzemeleri de kıtlık aşamasında olduğu ifade ediliyor. 

Sağlık çalışanları zor durumda!

Tüm hayati temel gıdaların ulaşılmaması sebebiyle bölgede kıtlık da yaşanıyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı savaşın ilk anından itibaren Gazze'ye düzenlenen saldırılar ve tam ambargo sebebiyle bölgedeki hastaneler ve sağlık çalışanları zorlu şartlarla mücadele ediyor.

Sağlık görevlileri Gazzeli bebekler için endişe ediyorlar

Bebeklerin hayatından endişe ediliyor!

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentindeki Kamal Adwan Hastanesi'nde görev yapan hemşire ve doktorlar, kuvözlerdeki bebekleri hayatta tutmaya çalışıyor. Elektrik kesintileri ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle gerekli sağlık hizmetlerini alamayan bebeklerin hayatından endişe ediliyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal