Sağlık Bakanlığı, kurban etlerinin buzdolabında birkaç gün bekletildikten sonra, haşlama yapılarak veya ızgarada hazırlanarak tüketilmesini önerdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, kurbanın kesilmesi, yüzülmesi, etin nakli ve muhafazası, pişirilmesi aşamalarında temizlik ve hijyen kurallarının ihmal edilmemesi gerektiği belirtildi.
Kalp damar hastalığı, diyabet (şeker hastalığı) ve yüksek tansiyonu olanların Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmesi ve aşırıya kaçmaması da önerildi.
Et sindiriminin zorluğuna dikkat çekilen açıklamada, ''Kurban etleri kesildikten hemen tüketilmemeli. Buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama olarak veya ızgarada hazırlayarak tüketmelidir.'' ifadesine yer verildi.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın