Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman, Başvuru Şartları Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacağını açıklamıştı. ÖSYM başvuru kılavuzu yayımlandı. 20 bin personelin alımına dair kılavuz açıklandı ve tercihler başladı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartlar nelerdir? Sizler için derledik.

21.05.2018-18:56 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-15:47)

Sağlık Bakanlığı, 40 bin personel alacağını duyurmuştu. Süreç hala devam ediyordu ve beklenen personel alımı başladı. “Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman olacak?” sorusu sürekli soruluyor. ÖSYM Sağlık Bakanlığı 20 bin personelin alımına dair kılavuzu yayımladı ve tercihler başladı. Tercihlerin tamamlanmasının ardından sonuçlar bugün belli oldu. İşte detaylar…

SONUÇLAR AÇIKLANDI!

16 - 22 Aralık tarihlerinde tercih işlemleri tamamlanan personel adaylarının başvuru sonuçları belli oldu. Saat 15.30 itibarıyla erişime açıklan sonuçlar ÖSYM'nin sonuç sitesinden kontrol edilebiliyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "16-22 Aralık tarihleri arasında tercihlerini aldığımız KPSS 2021/10 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları için işlemlerimizi tamamlamak üzereyiz. Sonuçları bugün (27.12.2021) adaylarımızla paylaşacağız. Sonuçların şimdiden sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim" dedi.

20 BİN PERSONEL ALIM KILAVUZU YAYIMLANDI!

Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan 20 bin personel alımı kılavuzunun bugün yayınlanacağı duyurulmuştu. ÖSYM sistemi üzerinden 20 bin personel alımına dair kılavuz yayımlandı. Tercih işlemlerinin, kadroların ve başvuru şartlarının belli olduğu kılavuz şu anda yayımda.


PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Genel Şartlar

Yayımlanan kılavuzda ilk şart; adayların, kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 6 Eylül 2020 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 25 Ekim 2020 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Ön Lisans) ve ortaöğretim düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Ortaöğretim) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir oldu.

- İstihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

- Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/14 Tercih Kılavuzunda belirtilen ön lisans ve lisans sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

- Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

- Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

Özel Şartlar

- ODYOLOG: Söz konusu pozisyona odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

- PERFÜZYONİST: Söz konusu pozisyona perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

- DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ: Söz konusu pozisyona dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir. 

- SAĞLIK FİZİKÇİSİ: Söz konusu pozisyona fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

- SAĞLIK TEKNİSYENİ (İLK VE ACİL YARDIM): Bu unvana başvuracak adaylar, Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmeliğin ek-1’de belirtilen aşağıdaki görevleri yapacaklardır.

- İntravenöz ve intraossöz girişim yapar.

- Temel hava yolu uygulamaları, endotrakeal entübasyon ve oksijen uygulaması yapar.

- Uygun taşıma tekniklerini uygular.

- Temel yaşam desteği protokollerini uygular. Bu uygulama sırasında yarı otomatik ve tam otomatik eksternal defibrilatörleri kullanır.

- Travma stabilizasyonu ile kırık, çıkık ve burkulmalarda stabilizasyonu sağlar.

- Hastanın nakle hazır hale gelmesini sağlar.

- Yara kapatma ve basit kanama kontrolü yapar.

- Acil doğum durumunda doğum eylemine yardımcı olur.

- Monitörizasyon ve defibrilasyona yardımcı olur.

- Görevinin tüm aşamalarında haberleşme ağını doğru ve hızlı bir biçimde kullanır.

- Ambulansı teknik, tıbbi araç-gereç ve malzeme yönünden kullanıma hazır halde bulundurur, gerektiğinde ambulansta sürücülük görevi yapar.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal