Sağlık Bakanı Memişoğlu yeni planlamaları duyurdu: ‘Aile hekimleri ve sağlıklı yaşam merkezlerini güçlendireceğiz’

Görevine başlayan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, vatandaşın sağlığını en çabuk şekilde sağlayacak olan aile hekimliklerini ve sağlıklı yaşam merkezlerini güçlendireceklerini ifade etti.

08.07.2024-16:35 - (Son Güncelleme: 08.07.2024-16:35) Sağlık Bakanı Memişoğlu yeni planlamaları duyurdu: ‘Aile hekimleri ve sağlıklı yaşam merkezlerini güçlendireceğiz’

Rize Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kısa vadede gerçekleştireceği çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

Rize'de çok daha iyi sağlık hizmeti sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Memişoğlu, "Herkesin merak ettiği şehir hastanesini, belki Türkiye'nin en güzel, en iyi şehir hastanesini kısa zamanda milletimizin hizmetine sunacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var. Bu gelişme, Rize'de sağlıkla ilgili problemlerin çok büyük oranda azalmasına, hatta bitmesine sebep olacaktır," diye konuştu.

Planlamaları çok yakında duyuracağız

Sağlık Bakanlığı olarak Rize'de çözülmeyecek hiçbir sağlık probleminin kalmaması için mücadele ettiklerini belirten Memişoğlu, "Rize'deki bir hastamız başka bir yere sağlık hizmeti almak için muhtaç olmamalı. İnşallah bunu sağlayacağız. Daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle Rize'de aile hekimliğini, temel sağlık hizmetlerini, hastalanmadan sağlığımızı korumayla ilgili büyük bir çaba harcamamız gerektiğini de görüyorum. Özellikle yaşlılarımıza, çocuklarımıza hizmetleri daha çabuk, daha erken ulaştırabilecek aile hekimlikleri ve sağlıklı yaşam merkezlerini de güçlendireceğiz. Bu konudaki planlamaları çok yakın zamanda halkımıza duyuracağız," şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu yeni planlamaları duyurdu: ‘Aile hekimleri ve sağlıklı yaşam merkezlerini güçlendireceğiz’

Esas hedefimiz hastalanmadan sağlımızı korumak

Memişoğlu, sağlığın önemine dikkat çekerek, "Esas hedefimiz hastalanmadan sağlığımızı korumaktır. Kilomuza dikkat edeceğiz, bağımlılık yapan alışkanlıklarımızdan, kötü alışkanlıklarımızdan uzak duracağız. Özellikle topluma ve Rizelilere şunu ifade etmek istiyorum ki, hastalanmadan önce sağlığımızı korumak önceliğimiz olmalı. Bunu sağlayacak olan temel sağlık hizmetleridir," dedi.

Bakan Memişoğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanvekili Yunus Çoruh ve partililerle görüştü. Ardından Rize Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Rahmi Metin'den bilgi aldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal