Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye Sağlık Alanında Lider Olmayı Hedefliyor

Türkiye, sağlık alanında lider ülkelerden biri olma hedefine odaklanıyor. Bakan Memişoğlu, akademik işbirliklerine önem verdiğini vurguladı.

16.10.2024-14:36 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-14:36) Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye Sağlık Alanında Lider Olmayı Hedefliyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu, AYBÜ Açılış Töreninde Konuştu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) 2024-2025 akademik yılı açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, ülkenin hedefinin yalnızca dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunmak olmadığını, aynı zamanda sağlık alanında bilgi üreten lider ülkelerden biri olma amacında olduklarını belirtti.

Deprem Süreci ve Sağlıkta İleri Görüşlülük

Memişoğlu, Malatya merkezli depremin ardından vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Şu ana kadar can ve mal kaybı yok. Allah'a şükür. Umarım bu tür acıları bir daha yaşamayız," dedi. Türkiye’nin son 22 yılda sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan bakan, sağlık çalışanlarının zorlu zamanlarda her zaman ön saflarda yer aldığını ifade etti.

Geleceğe Yönelik Hedefler

"Biz, yalnızca hizmeti sunan değil, aynı zamanda sağlık bilgisini üreten bir ülke olmalıyız," diyen Memişoğlu, mevcut altyapıların yanı sıra akademisyenlere bilgi ve teknoloji üretmelerinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Ayrıca, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile işbirliği yaparak bu ekosistemin oluşturulmasına özel önem verdiklerine dikkat çekti.

Akademik İşbirliğinin Önemi

Bakan, akademi dünyasına hitaben, "Geleceği şekillendiren sizlersiniz. Sizlerin, genç nesilleri daha iyi eğitme sorumluluğu var. Bu konuda biz yanınızda olacağız," ifadelerini kullandı. Ayrıca, birlikte hareket etmenin önemine de vurgu yaparak, çalışan, üreten ve bilenlerin tarafında olduğunu sözlerine ekledi.

Ödüller ve Katılımcılar

Açılış töreninde, Memişoğlu, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine giren akademisyenlere plaket takdim etti. Törene AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin (AYBÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni...

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin (AYBÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, üniversitenin Etlik Milli İrade Yerleşkesi Konferans salonunda gerçekleşti. Programa katılan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu (solda) AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu (sağda) karşıladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal