Sağanak yağış o ilde hayatı felç etti: Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı

Çorum’da meydana gelen sağanak yağış sebebiyle cadde ve yollar sular altında kaldı. Kentteki birçok ev ve iş yerini su bastı. İşte ayrıntılar…

06.07.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 06.07.2024-17:34) Sağanak yağış o ilde hayatı felç etti: Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı

Çorum’da sağanak yağış hayatı felç etti. Çorum'da ikindi saatlerinde başlayan sağanak yağış, kısa sürede şiddetini artırarak kenti etkisi altına aldı. İl merkezi ve ilçelerde sağanak yağışın yanı sıra bazı bölgelerde dolu yağışı da görüldü.

Vatandaşlar gök gürültülü sağanağa hazırlıksız yakalanırken, korunmak için ağaç ve saçak altlarına sığındılar. Şiddetli yağış nedeniyle caddelerde su birikintileri oluştu ve sürücüler zor anlar yaşadı. Yağış sonrası kentte 19 ev ve iş yerini su bastı.

Sağanak yağış o ilde hayatı felç etti: Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı

Sağanak yağış ve dolu kenti vurdu

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yazılı bir açıklama yaparak, yağış sonrası su basması, ağaç devrilmesi ve rögar tıkanıklığı gibi konularda 62 ihbar aldıklarını belirtti. Ekiplerin yağış öncesi kentin kritik noktalarında nöbet tutmaya başladığını ifade eden Aşgın, özellikle rögar tıkanıklarına kısa sürede müdahale ettiklerini vurguladı.

Çorum-Amasya Kara Yolu ulaşıma kapandı

Şiddetli yağış nedeniyle Çorum-Amasya kara yolunun Figani ve Köseeyüp köyleri arasındaki bölümü sel sularının altında kaldı. Yolun ulaşıma kapanması sonucu her iki yönde de uzun araç kuyrukları oluştu. Ayrıca, Figani ve Köseeyüp köylerindeki ekili arazilerin bir kısmı da yağıştan olumsuz etkilendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal