Sağanak Artvin’i esir aldı: Dereler taştı, heyelan meydana geldi

Artvin’de etkili olan sağanak yağış derelerin taşması ile sel ve heyelana neden oldu. Okulların tatil edildiği bölgede ekipler alarma geçti. İşte detaylar….

07.02.2024-09:10 - (Son Güncelleme: 07.02.2024-09:33)

Artvin Borçka ilçesinde heyelan meydana geldi. Sağanak yağışın bir süredir etkili olduğu bölgede, dere taştı. Ev ve iş yerleri su altında kalırken, bazı bölgelerde toprak kayması meydana geldi. 

Artvin’de heyelan 

AA’da yer alan habere göre; Borçka ilçesine bağlı Yeniyol Mahallesin’de sağanak yağış nedeni ile sel meydana geldi. Derenin taşması sonucunda bazı ev ve iş yerlerinin zemin katları sularla kaplandı. Caddelerdeki araçlar sular altında kaldı. AFAD ekipleri bölgeye gelerek olaya müdahale etti. 

Cemaat camide mahsur kaldı 

Kandil için camide toplanan cemaat, sağanak yağışın etkisi ile meydana gelen sele yakalandı. Camide mahsur kalan cematin yardımına iş makinası ekipleri yetişti. Öte yandan Borçka-Hopa yolu sel nedeniyle trafiğe kapandı. Borçka-Hopa yolunda derenin taşması ile yol sular altında kaldı.

Artvin’de eğitime ara verildi

Şiddetli yağışlar, kentin farklı bölgelerinde heyelanlara neden oldu. Borçka- Hopa karayolu İçkale mevkide heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları karayolunu ulaşıma kapadı. Heyelanlı bölgede yamaçtan kopan ağaçların karayoluna devrilmeden inmesi ilginç görüntü oluşturdu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal