Sadece bir evi olanlar devletten ödeme alacak! Bu sefer para vermek yerine alacaksınız

Evi olanların yüzünü güldürecek haber hükümetten verildi. Kamu Denetçiliği Kurumu yeni bir karar alarak, tek evi olan vatandaşlara ödeme yapılacağını paylaştı. 81 il için geçerli olacak.

18.03.2024-12:29 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-12:29) Sadece bir evi olanlar devletten ödeme alacak! Bu sefer para vermek yerine alacaksınız

81 ilde sadece tek evi olan vatandaşlara müjdeli haber Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verildi. Kamu Denetçiliği Kurumu yalnızca bir evi olan vatandaşlar için ödeme yapacağını paylaştı. Geriye dönük olarak 5 senelik emlak vergisi ödemelerinizi geri almanız mümkün olacak. Para iadesi için imzalar atıldı. Türkiye genelinde tek bir eve sahibi olan vatandaşlar tıkır tıkır ödemelerini geri alabilecek.

1.536 TL iade yatırılacak

Kamu Denetçiliği Kurumu kapsamında yeni bir karar alındı. Alınan kararla birlikte emlak vergisi ödemesini eksiksiz şekilde yapan ve tek bir ev sahibi olan vatandaşlar 5 senelik emlak vergisi ödemelerinin iadesini alabilecek. 1.536 TL’lik iade anında hesaplara yatırılacak. Her yıl Mart ayında ödenmesi şartı mevcut olan emlak vergisinden belirli şartlara uyum sağlayan vatandaşlar için muafiyet durumu da söz konusu oluyor. 

emlak vergisi muafiyeti

Ev sahibi olan vatandaşları desteklemek amaçlanıyor

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından başlatılan muafiyet hakkı tek ev sahibi olan vatandaşları desteklemek amacıyla yerine getiriliyor. Devletten almış olduğu ödenekler dışında herhangi bir gelir olmayan emekli vatandaşlar, gazi ile şehit yakınları ve 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen dairesi bulunan vatandaşlar bu muafiyetten yararlanabilecek.

Birçok vatandaş muafiyet durumunu bilmediği için mart ayında her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödüyor. Ancak hükümet tarafından açıklanan kararla birlikte emlak vergisi muafiyetlerini taşıyan vatandaşlar belediyelere başvuruda bulunarak ödemiş oldukları emlak vergisi tutarlarının bir kısmını geri alabiliyorlar. Özellikle emsal kararı ile birlikte 1.536 TL emlak vergisi muafiyetinden yararlanan kişiler mevcut.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal