Dilerseniz içine Hindistan cevizi, havuç, elma rendeleye bilirsiniz.
Bu kek çılgınlığı modasına ayak uydurabilirsiniz.
Sade Kek Malzemeleri:
Sade bir kek için ihtiyacınız olan malzemeler:
• 3 yemek kaşığı Margarin veya Tereyağı
• 3 bardak Şeker
• 3 yumurta Yumurta
• 1 paket Vanilya Özü
• 3 bardak Un
• 2 kaşık hindistan cevizi
• 1 paket Kabartma tozu
• 1 su bardağı Süt
• 1 su bardağı Sıvı Yağ
Sade Kekin Hazırlanışı:
1. Margarin veya tereyağını, şekeri yaklaşık 10 dakika mikser ile çırpın, koyu bir krema kıvamına gelene kadar bu işlemi uygulayın.
2. Şeker ve tereyağı karışımının içine yumurtalarınızı ve vanilyayı ekleyin yumurtaları da 1. Adım gibi uzunca bir süre çırparak işlemden geçirdiğinizden emin olun. Bu adım kekinizin kabarmasını sağlayacak önemli bir noktadır.
3. Un, kabartma tozu ve Hindistan cevizini ekleyin ve hepsini mikser ile iyice çırpın.
4. Son olarak süt ve sıvı yağı ilave edin.
5. Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye ya da fırın kabına dökün.
6. Yağ kullanmak istemiyorsanız, yağlı kağıttan yardım alın.
7. Önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırına kekinizi koyun ve 50 dakika pişirin.
8. Piştikten sonra 10 dakika soğumaya bırakın.
9. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Sade Kek Tarifi
Hafif ve Sünger kıvamlı bir kek elde etmek için sadece birkaç temel malzemeye ihtiyacınız olacak. Ve sonrasında harikalar yaratacaksınız.
Bu yoğurt kek çay veya kahve ile harika gider.
Yoğurtlu Kek Malzemeleri:
• 1 bardak yoğurt
• 2 yumurta
• 1 bardak sıvı yağ
• 3 bardak un
• 1 paket kabartma tozu
• Çay kaşığı ucu ile tuz
• Rendelenmiş limon veya portakal
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurtlu Kekin Hazırlanışı:
1. Yoğurt, yağ, şeker ve vanilyayı mikser yardımı ile çırpın.
2. Un, kabartma tozu, tuz ve Hindistan cevizini ekleyin(isteğe bağlı).
3. İyice çırpın.
4. Yumurtaları mikser çalışırken hamura teker teker ekleyin.
5. Yumurtalar ne kadar çok mikserde çırpılırsa kek o kadar kabaracaktır ve bu adım önemlidir.
6. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
7. Ardından yağlanmış kabınıza veya tepsinize kek hamurunuzu dökün.
8. Fırında 45-50 dakika pişirin.
9. Pişerken fırının kapağını açmadığınızdan emin olun, aksi takdirde içerideki ısı kaybolacak ve fırın kabarmayacaktır.
10. Daha sonra kekinizi fırından çıkarın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.
Sıcakken kaptan çıkarmaya çalışırsanız kek dağılabilir ve emekleriniz boşa gidebilir.
Soğuyup kaptan çıkarttığınız bu enfes keki ailenizle birlikte deneyebilirsiniz.
Çocukların bayıldığı bu yoğurtlu sade kek isteğe göre çikolata sos ile servis edilebilir.
Şimdiye kadar yediğiniz en güzel şey olacak.