Saçını Boyadı: Kör Oldu! İyileşmesi Aylar Sürecek...

61 Yaşındaki kadın, onay alınmadan satışa sunulan popüler bir markaya ait saç boyasını kullandı, retinası zarar gördü. Kadının görüşünün normale dönmesi uzun zaman alacak.

13.09.2024-16:21 - (Son Güncelleme: 13.09.2024-16:47) Saçını Boyadı: Kör Oldu! İyileşmesi Aylar Sürecek...

Kimliği belirsiz 61 yaşındaki Fransız kadın, onay alınmadan satışa konulan bir saç boyası alıp kullandıktan günler sonra bulanık görme sorunuyla hastaneye başvurdu.

Fransız kadının neden bulanık gördüğünü araştırmaya koyulan sağlık görevlileri, kadının göz muayenesi sırasında retinasının zarar gördüğünü ve ciddi retinopati belirtileri olduğunu tespit etti.


Retinopati Nedir?

Gözün arka kısmındaki ışığa duyarlı dokuyu besleyen kan damarlarının hasar görmesi anlamına gelen tıbbi bir terimdir. 

Doktorlar, kadının gözünde meydana gelen zararın, kadının parafenilendiamin (PPD) içeren saç boyası kullanması sonucu oluştuğunu belirtti. Avrupa'da kullanılması yasaklı olan PPD'nin daha öncede sağlık sorunları yarattığı biliniyor.

Sağlık görevlilerinin muayenesi sonucunda kadının görme sorununun PPD'ye maruz kalmasıyla oluştuğu ve belirtilerin de kullanımdan hemen sonra ortaya çıkmasının bunu kanıtladığı öğrenildi.

Görüşünün Normale Dönmesi 4 Ayı Bulacak

Doktorların aktardığına göre 61 yaşındaki Fransız kadının, gözlerinin normale dönmesinin 4 ayı bulacağı öğrenildi. Ayrıca yapılan açıklamada, ürünün göz içerisine girmediği, bu da kimyasalın kan dolaşımına farklı yollarla karıştığı ifade edildi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal