Kişilerin yaşları ilerledikçe rengini kaybetmesi ve beyazlaması genel olarak normaldir. Bazı kişilerde ise erken yaşta saç beyazlama durumu görülmesi bazılarında hayal kırıklığı yaşamasına neden oldur. Zamansız saç beyazlamasını bir sorun olarak gören kişiler ise saç beyazlamasını durdurmaya yarayacak doğal çözüm önerilerini araştırır.
Kişileri genel olarak doğru vitamin ve besinlerle beslenirse saçlarının erken beyazlamasının önüne geçme şansı yüksek olur. Yetersiz beslenme ve stresin yanı saçı çok sıcak suyla yıkamak ta erken beyazlamaya sebebiyet verir. Saç erken beyazlaması bazılarında ise kalıtımsaldır.
Saçları beyazlamaya başlayan kişiler özellikle A,E,C vitaminlerini tüketmeye özen göstermeli ve genel olarak ekşi besinler yemeli. Yeşil kabak önerisin ise yine saç beyazlama önlemi içine girer. Kabak dilimlendikten sonra ilk önce kurutması gerekiyor ve hindistan cevizi yağı kavruluyor. Kavrulan kabaklar yağ ile püre yapıldıktan sonra saça masaj yaparak uygulanır.
Saç beyazlamasının önüne geçebilmek için ve rengini canlandırmak için pişmiş yılanbalığı yağı da önerilir. Saçlara sürülen yılan yağı beyazlama etkilerini ortadan kaldırabilir. Bazı kadınlar aynı zaman da badem yağı saçlarına masaj yaparlar. Bu da etkili erken beyazlatma yöntemi olarak bilinir.
Köri yapraklarının ezilerek lapa yapılıp saça uygulanması da yine saç beyazlamasının önüne geçmek için diğer doğal yöntemlerden biridir. Ayrıca Bektaşi üzümü de küçük küçük parçalandıktan sonra kurutulup hindistan cevizi yağı ile birlikte kavrulur. Kavrulan meyve bir gece suda bekletilir ve su duş sırasında son durulama suyu olarak kullanılır.
Aşağıda verdiğimiz içecek tarifi ile beyaz saçlara veda etme şansına sahip olabilirsiniz. Bu içecek için malzemeler:
200 gr keten tohumu yağı
3 diş sarımsak
4 limon
1 kilo bal
Limon ve sarımsaklar soyulup temizlenir. Daha sonra blender da öğütülür. Üzerine bal ve keten tohumu eklenir ve tekrar öğütülür. Hazırlanan karışım cam kapta buzdolabında saklanır. her yemekten yaklaşık 30 dakika önce tahta kaşık yardımıyla tüketilir.