Şaban ayının ilk günü ne zaman? Şaban ayının ilk günü kandil mi? Berat Kandili ne zaman? Diyanet dini günler takvimi 2022

Bugünün Recep ayı mı yoksa Şaban ayı mı olduğu merak ediliyor. Mübarek üç ayların ilk ayı olan Recep bu sene 2 Şubat'ta başladı. Bunun üzerine Recep ayının ne zaman biteceği ve mübarek üç ayların ikinci olan Şaban ayının ne zaman başlayacağı merak edilir oldu. Peki, Şaban ayının ilk günü ne zaman? Şaban ayının ilk günü kandil mi? Birçok kişinin merak ettiği konular arasında Berat Kandili'nin de ne zaman olduğu araştırılıyor.

13.03.2022-14:27 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-14:28) Şaban ayının ilk günü ne zaman? Şaban ayının ilk günü kandil mi? Berat Kandili ne zaman? Diyanet dini günler takvimi 2022

Şubat ayının 2'sinde başlayan Recep ayıyla birlikte mübarek üç aylara giriş yapmıştık. Bunun ardından mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Aynı zamanda Şaban ayının ilk gününün kandil olup olmadığını merak eden vatandaşlar, bu konuyu da araştırmalarına dahil etti.

Şaban ayının ilk günü ne zaman

2022 Şaban ayı ne zaman?

Merak edilen konular arasında yer alan Şaban ayının başlangıç tarihi 4 Mart 2022'dir. Bugün ise mübarek ayların ikincisi olan Şaban ayının 10'uncu günüdür.

Şaban ayının ilk günü kandil mi?

Şaban ayının ilk günü kandil değildir.

Berat Kandili ne zaman

Berat Kandili ne zaman?

Şaban ayı içerisinde olan Berat Kandili, Şaban ayının 15'inci gecesi olarak belirlenmiştir. Berat Kandili, miladi takvime göre 17 Mart Perşembe gününün gecesine denk gelmektedir.

Şaban ayının önemi nedir?

Şaban ayının önemi şöyle anlatılmaktadır; Hz. Muhammed (s.a.v.) diğer aylara göre bu ayda daha çok ibadet ve taatte bulunurlardı. "Şaban benim ayımdır." "Şaban günahları temizleyendir" buyurarak kadrini yüceltirdi. Receb ayı geldiği zaman da "Allahım, Receb ve Şaban bize mübarek ve bereketli kıl" şeklinde buyururdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal