Sabahların Sultanı Otlu Gözleme Tarifi

Dışarıda yediğiniz gözlemenin lezzetine doymadıysanız daha lezzetlisini yapmak için kolları sıvayın. Bu pratik tarif ile mutfaklardan sofralara muazzam bir koku yayılacak.

14.12.2019-09:11 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-09:10)

Bu pratik tarif ile mutfaklardan sofralara muazzam bir koku yayılacak. Dışarıda yediğiniz gözlemenin lezzetine doymadıysanız daha lezzetlisini yapmak için kolları sıvayın.

MALZEMELER

Yarım kilo karışık yöre otu (yöresel otlar ya da maydanoz, nane, dereotu, yeşil sogan vb.)
Bir kase ufalanmış köy peyniri
Bir çay bardağı zeytinyağı
4 adet yufka
4 adet yumurta
Karabiber ve tuz

YAPILIŞI

İlk olarak otları ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve otları kısa bir süre yağda kavurun.
Tavayı ocaktan almaya yakın içine peyniri, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Yufkayı açın ve içine hazırladığınız iç malzemeden ekleyin.
4 yufkaya aynı işlemi uyguladıktan sonra hepsinin ortasına bir yumurta kırın ve yumurtayı dağıtın.
Yufkayı dörde katlayın.
Tavada veya sacda önlü arkalı kızarana dek pişirin. 

Not: Dilerseniz tarife 1 adet kuru soğanda ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal