04.08.2020-18:09 (Son Güncelleme:22.11.2024-14:55)


1

Ağız kokusu, günlük hayatın olumsuz etkilenmesine neden olan ciddi bir durumdur. Birçok kişi ağız kokusu problemi ile baş etmeye çalışıyor. Ancak ne yaparsanız yapın ağız kokusunu geçiremiyorsanız bir de bu yöntemleri denemelisiniz. Peki, ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusunu önlemek için ne yemek gerekir?



2

Diş üzerinde biriken gıdalar temizlenmediği taktir de diş eti iltihabına neden olur. Bu durum diş eti kanamasına ve ağız kokusuna yol açar. Her gün düzenli olarak diş fırçalamak ağız kokusunun önelnemesi açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.



3

Çürük dişler tedavi edilmediğinde kavite oluşumuna neden olur. Bu kaviteler üzerinde biriken besin artıkları şiddetli ağız kokusuna neden olur. Bu nedenle dişlerin düzenli fırçalanması, diş ipi kullanılması ve düzenli kontrollerinin yapılması gerekir.



4

Diş taşlarının yapısında bakteri ve besin artıkları bulunmakta. Bu nedenle diş taşları temizlenmediğinde üzerindeki bakteriler çoğalır ve ağız kokusuna neden olur. Diş taşlarının düzenli olarak temizlenmesi gerekir.



5

Bazı insanlarda genetik olarak dil üzerinde bulunan girinti ve çıkıntılar derin olabilir. Bu nedenle dil üzerinde bulunan besin artıkları ağız kokusuna neden olur.



6

Ağız içerisinde bulunan yumuşak dokular ile uyumlu olmayan ve yeterli cilaya sahip olamyan protezle besinlerin birikmesine ve diş etinde enfeksiyon oluşmasına yol açar. Bu nedenle ağız içerisinde bulunan protezlerin çok iyi cilalanmış olması ve diş etleri ile mükemmel bir uyum içerisinde olması gerekir.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR