Saatte 350 kilometreyle seyahat edilebilecek: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Süper Hızlı Tren Projesi ile beraber Ankara-İstanbul arasının 80 dakikaya düşeceğini dile getirdi.

08.07.2024-12:40 - (Son Güncelleme: 08.07.2024-14:06) Saatte 350 kilometreyle seyahat edilebilecek: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşüyor

Ankara ile İstanbul arasında seyahat yapanlara müjdeli haber geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara - İstanbul arasındaki seyahat süresini 80 dakika yani 1 saat 20 dakikaya düşürecek olan Süper Hızlı Tren Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Projenin Ankara-İstanbul güzergahının, Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli'ne, oradan da İstanbul Söğütlüçeşme'ye kadar uzanacağını belirten Uraloğlu, projenin toplam 344 kilometre uzunluğunda olacağını ve içinde 19 viyadük ile 52 tünel barındıracağını ifade etti.

Saatte 350 kilometre hızla seyahat

Bakan Uraloğlu, Süper Hızlı Tren Projesi'nin yanı sıra yapımı planlanan diğer büyük projeleri de açıkladı. Bu projeler arasında Malatya-Narlı, Eskişehir-Antalya, Kırıkkale-Delice-Çorum ve Delice-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projeleri bulunuyor. 

Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilen Süper Hızlı Tren ile Ankara-İstanbul arasının 80 dakika süreceğini belirten Uraloğlu, Çerkezköy-Kapıkule inşaatının 2025 yılı sonunda tamamlanacağını ve Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya; yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşeceğini dile getirdi.

Saatte 350 kilometreyle seyahat edilebilecek: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşüyor

Ayrıca, Ankara - İzmir Hızlı Tren Projesi ile ilgili de son gelişmeleri paylaşan Bakan Uraloğlu, Ankara ile ülkemizin 3. büyük şehri İzmir arasında yapılacak hızlı demiryolu ile İzmir'i ve güzergahındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar'ı Ankara'ya kapı komşusu yapacaklarını söyledi. Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresinin mevcut 824 kilometreden 624 kilometreye indirileceğini ve sürenin 3 saat 30 dakika olacağını belirten Uraloğlu, bu sayede seyahat süresinin 4 kat kısalacağını vurguladı.

Bursa hatları da tamamlanmak üzere

Son olarak, Ankara - Bursa ve İstanbul - Bursa arasında yapılacak hızlı tren hatlarıyla ilgili bilgiler veren Bakan Uraloğlu, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattının tamamlanmasıyla Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki seyahat süresinin yaklaşık 2 saat 15 dakika olacağını duyurdu.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal