Rusya'nın işgali Türkiye'yi nasıl etkileycek? Uzman isimden uyarı geldi

TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Türkiye turizminin yüzde 30'lara varan bir zarara uğrayacağını açıkladı.

02.03.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-12:37) Rusya'nın işgali Türkiye'yi nasıl etkileycek? Uzman isimden uyarı geldi

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’yı işgal etmesiyle beraber birçok Avrupa ülkesi Rusya’ya yaptırım uygulamaya başlamıştı. İki ülkede yaşanan bu kriz Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Öyle ki ülkemizin her iki ülkeyle de ticari iş birlikleri ve alışverişi bulunuyor.

Buna bağlı olarak Türkiye’deki başta yaz turizmi olmak üzere turizm sektörünün başrollerinden Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının ülkemize gelip gelmeyeceği merak konusu. Uzmanların düşüncesine göre yaşanan Rusya ve Ukrayna savaşı ülkemizin turizm ağını olumsuz yönde etkileyecek.

TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu Rusya’nın Ukrayna’ya olan işgalin ve ortaya çıkan savaş durumunun Türkiye turizmine olası etkilerini değerlendirdi.

Bülbüloğlu, Türkiye turizminin yüzde 30’unun bu durumdan etkileneceğini ama telafisini mümkün olduğunu ve bu hedef doğrultusunda farklı bölgelerden turist çekilmesi için çalışmaların başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülbüloğlu Ukrayna’dan gelecek turist sayısının henüz tahmin edilmesinin zor olduğunu belirterek, “Tur operatörleri otellerle tur ödemelerini Nisan-Mayıs-Haziran döneminde kontrata bağlıyorlardı. Ukrayna tarafında bu sene operasyon olması çok kolay gözükmüyor. Rusya tarafında sıkıntılı. Uçak yani ulaşım ayağı var bu işin. Rusya tarafında olumlu yaklaşsak da şu an elle tutulur bir şey yok. Türkiye turizminin yüzde 30’una yakınını belki yüzde 20’sini kaybetmiş olacağız. Bunun bir kısmını telafi edebiliriz. Farklı pazarları da büyütmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal