Rusya’dan Kiev’e füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlamalar meydana geldi. Kiev’de 8 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi de yaralandı. Ukraynalı yetkililer saldırılardan Rusya’yı sorumlu tutarken, Rusya’nın Belgorod şehrinde de patlama sesleri yaşandığı aktarıldı.

10.10.2022-11:34 - (Son Güncelleme: 10.10.2022-11:34) Rusya’dan Kiev’e füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın tansiyonu yeniden yükselişe geçti. Alınan son bilgilere göre Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu. Ukrayna acil durum servisi yetkilileri, Kiev'deki patlamalarda ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi. Saldırılarda 8 kişi ölürken, 24 kişi de yaralandı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy, Rusya'nın toplamda 75 roket fırlattığını söyledi. Zalujniy, roketlerden 41'inin Ukrayna savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Kiev’de patlama sesleri

Reuters haber ajansı ilk saldırıların ardından Kiev'de yeni patlama seslerinin duyulduğu bilgisini geçti. Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisi de bu bölgede bulunuyor. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" açıklamasını yaptı.

Kiev patlama

Rusya’da da patlama sesleri var

Reuters haber ajansı Rusya'nın Belgorod kentinde patlama seslerinin duyulduğu bilgisini geçti. Ukrayna sınırında olan Belgorod Harkiv'in karşısında yer alıyor. Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a yaptığı Kerç Boğazı'ndaki Kırım Köprüsü, Ukrayna'nın saldırılarına maruz kalmıştı. Rus ilhakının sembolü olarak görülen köprüde ağır hasar meydana gelmişti. 

Kiev'e düzenlenen füze saldıları, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırılardan kısa bir süre yaşandı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal