Rusya’dan AB’ye çifte standartlık tepkisi: Türkiye’nin üyelik süreci örnek gösterildi

Rusya, Avrupa Birliği’nin (AB) üyelik sürecinde uyguladığı çifte standarda tepki gösterdi ve Türkiye’nin üyelik sürecinin buna en güzel örnek olduğunu söyledi.

08.06.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-17:22) Rusya’dan AB’ye çifte standartlık tepkisi: Türkiye’nin üyelik süreci örnek gösterildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği'nin (AB) üyelik sürecinde çifte standart uyguladığını dile getirdi. Zaharova, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çerçevesinde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuştu.

AB'nin üyelik konusunda çifte standart uyguladığını vurgulayan Zaharova, özellikle AB-Türkiye ilişkilerine dikkat çekti. Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik ve siyasi ilerlemelerini öne çıkaran Zaharova, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde gerekli adımları attığını ifade etti.

AB çifte standart uyguluyor

AA’da yer alan habere göre; AB'nin aday ülkelerden beklediği ilkelerin uygulanmadığı ülkelere üyelik vermesine karşın, AB'ye üye olmak isteyen Türkiye gibi ülkelerin dışlanmasının çifte standart olduğunu belirten Zaharova, "Bu durum, Batı'nın uluslararası arenadaki çifte standartlarını gösteriyor" dedi. 

Rusya’dan AB’ye çifte standartlık tepkisi: Türkiye’nin üyelik süreci örnek gösterildi

Zaharova ayrıca, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Rusya'yı Avrupa Parlamentosu seçimlerine müdahale etmekle suçlamasına da tepki gösterdi. AP seçimlerinin adil olmadığını belirten Zaharova, bazı ülkelerin demokratik standartları karşılamadığını hatırlattı.

Güney Kore'nin Kuzey Kore ile imzaladığı Koreler Arası Anlaşma'yı askıya alma kararını da değerlendiren Zaharova, bu adımın gerilimi artırabileceğini ve Kore Yarımadası'ndaki durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal