Rusya’dan ABD’ye gözdağı: Savaş gemileri o ülkenin başkentine demirledi

ABD ile Rusya arasındaki gerilim Atlantik Okyanusu’na sıçradı. Rus nükleer denizaltının da yer aldığı 4 savaş gemisi Küba’ya demirledi. İşte detaylar…

28.07.2024-12:08 - (Son Güncelleme: 28.07.2024-12:08) Rusya’dan ABD’ye gözdağı: Savaş gemileri o ülkenin başkentine demirledi

ABD ile Rusya arasında nükleer gerilim yaşanıyor. Rus donanmasının Baltık Filosu'na bağlı savaş gemileri bir kez daha Küba'nın başkenti Havana'ya demir attı. Gemiler arasında devriye gemisi Neustrahimiy, petrol tankeri Yelna ve eğitim gemisi Smolniy bulunuyor. Salı günü yeniden yola çıkması beklenen gemilerden Smolniy, yarın ve pazartesi günleri halk tarafından ziyaret edilebilecek.

Küba Silahlı Kuvvetleri: Rutin ziyaretler

İHA’da yer verilen habere göre; Küba Silahlı Kuvvetleri, Rus gemilerinin ziyaretinin rutin olduğunu belirtti. Rusya'ya ait savaş gemileri en son haziran ayında Küba'yı ziyaret etmişti. 

Rusya’dan ABD’ye gözdağı: Savaş gemileri o ülkenin başkentine demirledi

Haziran ayındaki ziyarette, Kazan adlı Yasen sınıfı nükleer güçle çalışan seyir füzesi denizaltısı, Amiral Gorshkov adlı firkateyn, Akademik Pashin adlı yakıt gemisi ve Nikolay Chiker adlı römorkör Havana'ya demir atmıştı.

ABD'den ziyaret tepkisi: Tehdit oluşturmuyor

ABD Kuzey Komutanlığı, Rusya'nın Atlantik'teki konuşlanmalarının ABD için doğrudan bir tehdit veya endişe oluşturmadığını belirterek, Kuzey Amerika'daki tüm hareketlerin izlendiğini ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal