Rusya’da askeri helikopter düştü: Hayatta kalan yok

Rusya’nın başkenti Moskova’nın yakınlarında bir askeri helikopterin düştüğü bildirildi. Kremlin’den yapılan açıklamada kaza sonrası hayatta kalanın olmadığı belirtildi.

25.07.2024-10:23 - (Son Güncelleme: 25.07.2024-10:23) Rusya’da askeri helikopter düştü: Hayatta kalan yok

Rusya’da askeri helikopter yere çakıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova yakınlarındaki Kaluga bölgesinde bir Mi-28 model askeri helikopterin düştüğünü ve mürettebatın tamamının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Teknik arıza sebebiyle düştü iddiası

AA’da yer alan habere göre; Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Mi-28 model askeri helikopterin planlı bir uçuş sırasında düştüğü belirtildi. Helikopterin ıssız bir bölgeye düştüğü ve olay yerinde herhangi bir hasar meydana gelmediği vurgulandı. 

İlk bilgilere göre, kazanın teknik bir arıza nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi. Olay yerinde Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri Komutanlığından bir komisyonun incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Rusya’da askeri helikopter düştü: Hayatta kalan yok

Validen açıklama

Kaluga Bölgesi Valisi Vladislav Şapşa da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, helikopterin Kaluga'daki Jizdrinskiy bölgesine düştüğünü ve yetkililerin olay yerinde çalışmalara devam ettiğini aktardı.

Helikopter kazasının ardından Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri Komutanlığı tarafından oluşturulan bir komisyon, olay yerinde incelemeler yaparak kazanın nedenlerini araştırmaya başladı. Teknik arızanın kesin sebebini belirlemek için detaylı bir inceleme süreci başlatıldı.

Mi-28 helikopterleri hakkında

Mi-28 helikopterleri, Rusya tarafından üretilen ve genellikle saldırı amaçlı kullanılan askeri helikopterlerdir. Dayanıklı yapıları ve gelişmiş silah sistemleri ile bilinirler. Ancak, bu tür kazalar, teknik arızaların önlenmesi ve güvenlik standartlarının daha da yükseltilmesi gerektiğini göstermektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal