Rusya tüm dünyayı uyardı: ‘Kıyamet saatine son iki dakika’

Son olarak Haniye’nin öldürülmesi sonrası Orta Doğu’da tavan yapan gerilimin ardından Rusya’dan korkuyu daha da alevlendirecek bir açıklama geldi. Rus Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, "Kıyamet saatine iki dakika kaldı" dedi.

05.08.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 05.08.2024-10:26) Rusya tüm dünyayı uyardı: ‘Kıyamet saatine son iki dakika’

Avrupa’nın doğusunda Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın ardından Orta Doğu’da da çatışmalar hız kesmeden sürüyor. İsrail, komşu ülkelere gözdağı vermeye devam ediyor. Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastı sonrası, İran intikam yemini etmişti. Bu gerilimin üstüne, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, nükleer tehdit nedeniyle dünyadaki tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu vurguladı. 

Kıyamet saati ibresi sona yaklaştı

Ryabkov, Rossiya-1 devlet televizyonunda yayımlanan bir programda, dünyadaki çatışmaları değerlendirdi ve “Kıyamet saati”nin ibresinin sona yaklaştığını belirtti. “Bu saatin artık iki dakikaya yakın bir şeyi gösterdiğini söyleyebilirim ancak bu, saatin ilerleyişinin geri döndürülemez ve kıyamet saati savaşının başlayacağı anlamına gelmez.” ifadesini kullandı.

Rusya tüm dünyayı uyardı: ‘Kıyamet saatine son iki dakika’

Ryabkov, mevcut durumun ciddiyetine dikkat çekerek, "Ordunun barutunu kuru tutması gerekiyor çünkü senaryolar çok farklı olabilir." dedi. Ayrıca, Rusya’nın Ukrayna etrafındaki çatışmanın çözümü için Batı'ya tek taraflı taviz vermeyeceğini belirtti. 

Kıyamet saati nedir?

“Kıyamet saati” ifadesi, ilk kez 1947 yılında Atom Bilimcileri Bülteni’nin (The Bulletin of the Atomic Scientists) kapağında, nükleer silahların kontrol altına alınmasının aciliyetini göstermek amacıyla kullanılmıştı.

Ryabkov’un röportajının tamamı, Rusya devlet kanalı Rossiya-1’in akşam haber bülteninin ardından yayımlanacak olan “Vesti Nedeli” programında yer alacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal