Rusya, süpermarkete silahlı saldırı düzenledi: Ölü sayısı 14’e yükseldi

Rusya, Donetsk bölgesinde yer alan Kostyanynivka kentindeki bir süpermarkete silahlı saldırı düzenledi. Yapılan saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği, 43 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

10.08.2024-10:49 - (Son Güncelleme: 10.08.2024-10:49) Rusya, süpermarkete silahlı saldırı düzenledi: Ölü sayısı 14’e yükseldi

Rusya, Donetsk’teki süpermarkette silahlı katliam yaptı. Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde Rusya'nın düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 14'e, yaralananların sayısı ise 43'e yükseldi. 

Rusya süpermarkete silahlı saldırı düzenledi

DHA’da yer alan habere göre; Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, saldırı sonrasında yaklaşık 1000 metrekarelik bir alanda çıkan yangının kontrol altına alındığını, saldırının yalnızca bir marketi değil, şehirdeki bazı binaları da tahrip ettiğini bildirdi.

Rusya, süpermarkete silahlı saldırı düzenledi: Ölü sayısı 14’e yükseldi

Ukrayna Acil Durum Servisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiği ve yaralı sayısının 43 olduğu belirtildi.

Zelenski’den açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıyı "Rus terörünün kasıtlı ve hedefli bir eylemi" olarak nitelendirdi. Zelenski, "Rusya füzelerinin tam olarak nereye çarptığını her zaman bilir; bu, Rus terörünün kasıtlı ve hedefli bir eylemidir. İşgalciler bu savaş suçunun hesabını mahkemelerde ve tarih önünde verecekler. Zaten savaşçılarımızın gücüne cevap veriyorlar," ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal