Rusya ile Kuzey Kore arasında dikkat çeken takas: Silahlara karşı 450 keçi

Kıtlıkla mücadele eden Kuzey Kore, Rusya ile yapılan silah anlaşmasında da etkili oldu. İngiliz medyasının iddiasına göre Kuzey Kore, Rusya’ya Ukrayna’ya karşı kullanmak üzere silah desteği sağlarken Rusya’nın karşılık olarak Kuzey Kore’ye 450 keçi göndereceği bildirildi.

16.08.2024-17:18 - (Son Güncelleme: 16.08.2024-17:18) Rusya ile Kuzey Kore arasında dikkat çeken takas: Silahlara karşı 450 keçi

Kuzey Kore ile Rusya arasında dikkat çeken bir takas gerçekleşiyor. Rusya ve Kuzey Kore arasındaki ilişkiler, uluslararası yaptırımların ve baskıların gölgesinde giderek güçleniyor. Son gelişmeler, iki ülkenin stratejik ortaklıklarını derinleştirdiğini gösteriyor. Özellikle Rusya'nın Kuzey Kore'ye 450 keçi gönderme kararı, bu işbirliğinin bir sembolü olarak öne çıkıyor. Kuzey Kore medyası, bu keçilerin Nampo belediyesindeki çocuklara süt ürünleri sağlamak amacıyla gönderildiğini belirtirken, Rusya'nın daha fazla çiftlik hayvanı sevkiyatı yapmasının beklendiğini de duyurdu.

Kuzey Kore ile Rusya arasında şaşırtıcı takas

Ekolhaber’de yer alan habere göre; Bu stratejik ortaklık, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen haziran ayında Pyongyang'da bir araya gelerek imzaladıkları anlaşmayla daha da pekişti. Bu ziyaret, Putin'in 2000 yılından bu yana Kuzey Kore'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Ziyaret sırasında, Kim Jong-un'un Putin'e yerel bir cins olan Pungsan köpekleri hediye ettiği ve Moskova'nın da Pyongyang'a 2022 yılında 30 adet safkan gri at gönderdiği biliniyor.

Rusya ile Kuzey Kore arasında dikkat çeken takas: Silahlara karşı 450 keçi

Moskova ve Pyongyang arasındaki ilişkiler, Sovyet dönemine kadar uzanan derin bir geçmişe sahip. Ancak son dönemde, Kremlin'in Batı karşıtı bir koalisyon oluşturma çabaları kapsamında bu ilişkiler daha da güçlendiriliyor. Rus devlet televizyonu, iki ülke arasındaki ittifakı "ABD ve müttefiklerinin küresel emperyalizmine karşı mücadelenin bir parçası" olarak tanımlıyor.

Kuzey Kore, Rusya’ya silah desteği sağlayacak

Öte yandan, Kuzey Kore'nin Rusya'ya Ukrayna'daki askeri operasyonlarında destek sağladığına dair iddialar da bulunuyor. Kuzey Kore'nin Moskova'ya top mermileri ve sınırlı sayıda balistik füze sağladığı düşünülüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırılarda Kuzey Kore yapımı bir füzeyi kullandığını ve bu saldırının bir baba ile dört yaşındaki oğlunun hayatını kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Bu gelişmeler, Rusya ve Kuzey Kore arasındaki ittifakın, uluslararası arenada dikkat çekmeye devam edeceğini ve iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın daha da derinleşebileceğini gösteriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal