Rusya dünyaya meydan okudu: ‘Potansiyel kurbanlarınız başkentleriniz olur’

ABD’nin Almanya’ya uzun menzilli füzeler yerleştirmesiyle ilgili olarak yeni bir açıklamada bulunan Rusya, "ABD füzelerini durdururuz, ancak potansiyel kurbanlar Avrupa başkentleri olur" ifadelerini kullandı.

14.07.2024-15:14 - (Son Güncelleme: 14.07.2024-15:14) Rusya dünyaya meydan okudu: ‘Potansiyel kurbanlarınız başkentleriniz olur’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin 2026'da Almanya'ya uzun menzilli silahlar konuşlandırma planına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peskov, "Bu füzeleri durdurmak için yeterli potansiyele sahibiz. Ancak bu durumda potansiyel kurbanlar Avrupa devletlerinin başkentleri olacak," dedi. ABD'nin bu hamlesi, Batı ile Rusya arasındaki gerilimi yeniden alevlendirdi.

Kurbanlar bu ülkelerin başkenti olacak

İHA’da yer alan habere göre; Rus gazeteci Pavel Zarubin'e verdiği röportajda Peskov, "Paradoksal bir durumla karşı karşıyayız. Avrupa, bizim füzelerimizin hedefi haline gelirken, bizim ülkemiz de Avrupa'daki ABD füzelerinin hedefi olacak. Biz bu füzeleri durdurabilecek kapasiteye sahibiz, ancak böyle bir durumda potansiyel kurbanlar bu ülkelerin başkentleri olacak," ifadelerini kullandı.

Rusya dünyaya meydan okudu: ‘Potansiyel kurbanlarınız başkentleriniz olur’

Geçtiğimiz günlerde NATO Zirvesi sırasında ABD ve Almanya hükümetleri tarafından yapılan ortak açıklamada, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli silahları 2026'da kalıcı olarak konuşlandıracağı duyurulmuştu. 

Açıklamada, bu silahların SM-6 füzesi, Tomahawk stratejik seyir füzeleri ve geliştirilmekte olan hipersonik silahlardan oluşacağı belirtildi. Tüm bu sistemlerin, Avrupa'daki mevcut kara konuşlu sistemlerden çok daha geniş bir menzile sahip olacağı vurgulandı. Ayrıca, "Bu, ABD'nin NATO'ya olan bağlılığını ve Avrupa'nın caydırıcılığına yönelik katkısını gösteriyor," denildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal