Rus paralı asker grubu Wagner kıyıma uğradı: En az 53 asker öldürüldü

Rus paralı asker grubu Wagner, Mali’deki Tuareg isyancıları tarafından tuzağa düşürüldü. Yaşanan katliamda en az 53 kişinin öldüğü belirtiliyor.

28.07.2024-12:19 - (Son Güncelleme: 28.07.2024-12:24) Rus paralı asker grubu Wagner kıyıma uğradı: En az 53 asker öldürüldü

Wagner, Mali’de tuzağa düştü. Mali'de ordu, son çatışmalarda 2 askerinin hayatını kaybettiğini ve 20 isyancının öldürüldüğünü açıkladı. Ancak, Tuareg isyancıları bu açıklamanın ötesinde daha büyük bir saldırı düzenlediklerini iddia ediyor.

Tuareg İsyancıları Cezayir Sınırına Yakın Çatışmalarda Üstünlük Sağladı

Haber7’de yer alan habere göre; Tuareg isyancıları, Cezayir sınırına yakın bölgede gerçekleşen iki günlük çatışmalarda düzinelerce Mali askeri ve Wagner paralı askerlerine saldırdıklarını duyurdu. İsyancı grup, bu çatışmalarda toplamda 53 kişiyi öldürdüklerini belirtti.

Görüntülerle İddialarını Desteklediler

Tuareg isyancıları, iddialarını ispatlamak için öldürdükleri askerlerin görüntülerini paylaştı. Bu görüntülerde, pusuya düşürülen araçların tamamen yanmış olduğu ve çok sayıda Wagner askerinin cansız bedenlerinin yerlere serildiği görülüyor.

Rus paralı asker grubu Wagner kıyıma uğradı: En az 53 öldürüldü

Araçlara El Koydular

İsyancı hareket Barış, Güvenlik ve Kalkınma için Kalıcı Stratejik Çerçeve (CSP-PSD), Tinzaouaten sınır kasabasında yaşanan çatışmalarda zırhlı araçlar, kamyonlar ve tankerlere el koyduklarını duyurdu.

Düşen Helikopterde Hasar

İsyancı grup, dün yüzlerce kilometre uzaklıktaki Kidal kasabasında düşen bir helikopterin hasar gördüğünü de bildirdi.

Mali'de artan şiddet ve çatışmalar, bölgedeki istikrarsızlığı daha da derinleştiriyor ve uluslararası toplumu endişelendiriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal