Sağlıklı yiyecekler yemek giderek daha popüler hale geliyor. bu yiyeceklerin vücuda olan yararlarını ve zararlarını sizler için derledik.
Psikolojimiz üzerinde hem negatif hem de pozitif etkileri olabilecek bazı gıdalar bulduk..
Soyulmuş pirinç: glikoz moleküllerinin hızla kana karışmasını sağlayan hızlı karbonhidratlar içerir. şeker seviyesi üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir hangi ölçüde değiştirebilir. patlamış mısır: sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan protein, altın, fosfor, demir, silikon ve magnezyum içerir. patlamış mısırın içerdiği b vitamini de depresyon ve stresle savaşmaya yardımcı oluyor .
Bitter çikolata, beyin hücrelerinin aktivasyonundan sorumlu flavonoidler içerir. bu yiyecek damarları büyütür, beyin fonksiyonlarını uyarır ve oksijen sağlar.
Katı peynir: protein parçalandığında üretilen tiramin içerir. tiramin, kan basıncını önemli ölçüde artırabilir ve migreni tetikleyebilir . fırında patates: beyne oksijen gönderen potasyum bakımından zengindir . ayrıca, çalışması için gerekli tüm enerjiyi aldığından emin olmak için beyine kan tedarikini artıran glikoz, b vitamini ve amino asitleri de içerir.
Fasulye: tanik asit içerir. vücudunuzda çok fazla varsa, demir gibi mineralleri parçalamakta zorlanacaktır. bu, beyine kan temini ve anemi gelişimi ile ilgili sorunlara yol açabilir. safran birçok mineral, b vitamini ve c vitamini içerir. beyin fonksiyonlarını daha iyi hale getirir ve hatta bazı rahatsızlıkları bile tedavi eder.
Ton balıklarında bol miktarda cıva vardır. ve vücuttaki çok cıva hafıza sorunlarına yol açabilir . ayrıca hormonları etkileyen ve sinir sisteminin işlevini bozan sentetik bir kimyasal olan poliklorlu bifenil içerir.